Egyéb kategória

Tipikus filmes karakterek, akik a való életben egyszerűen NEM LÉTEZNEK

Részben épp azért szeretjük a filmeket, mert elrugaszkodnak a valóságtól, és ha más nem, legalább két órára kiszakítanak minket a hétköznapokból. Persze tudjuk jól, hogy a legtöbb szereplő csak a fantázia szüleménye; legalábbis az alábbiak a való világban egyszerűen nem léteznek.

vous - 2017.03.03.
Tipikus filmes karakterek, akik a való életben egyszerűen NEM LÉTEZNEK

1. A kisgyerek, aki mindig a legokosabb tanácsokat mondja

Tudjátok, vannak azok a 7–10 éves gyerekek, akik sokkal érettebbek, mint a felnőtt szereplők. Ők azok, akik mindig a legjobb szerelmi és életvezetési tanácsokat adják, ráadásul folyton elgondolkodtató dolgokat mondanak. Mintha már legalább 90 évet éltek volna, és a bölcsességük egyenesen szárnyal. Pedig emlékezzetek csak vissza, 10 évesen ti mit csináltatok: valószínűleg nem karriertanácsokat osztogattatok a szomszédban élő felnőtt srácnak.

Forrás:
500 nap nyár

Film, amiben ez van: 500 nap nyár, Nagydumás kiscsajok

2. A főszereplő lány pasija, akiről kiderül, hogy igazi bunkó

Általában ha szerelmi háromszög üti fel a fejét egy filmben, mindig ugyanaz a sztori. A főszereplő srác bele van zúgva egy lányba, de a gond ott kezdődik, hogy neki van pasija. Ez a pasi viszont általában egy tipikus tuskó, aki egyáltalán nem szereti őt, sőt, többnyire a családi vagyon vagy valami más miatt próbál beházasodni. Furcsamód ezt a lány évekig nem veszi észre, ellenben az új pasival, akinek két percbe telik ezt kiszúrnia.

Forrás:
Ünneprontók ünnepe

Film, amiben ez van: Szökőhév, Ünneprontók ünnepe

3. A legjobb barátnő, akinek összvissz ennyi az életcélja

A főszereplő lánynak általában mindig van egy legeslegjobb barátnője, aki ott van, ha kell, és kábé ennyi is a dolga. Csak azért van, hogy a főszereplőnek legyen oka elmagyarázni néhány dolgot, de igazából ez is csak egy módszer arra, hogy a nézőkkel megértessék, mi történt korábban. Meghallgatja, mi a helyzet, néha tanácsot ad, általában viccelődik, de vele valahogy semmi sem történik.

Forrás:
Könnyű nőcske

Film, amiben ez van: Könnyű nőcske, Doktor Szöszi, Spanom csaja

4. Szuperdögös, szuperokos huszonéves orvosok

Idézzétek fel bármelyik kórházas sorozatot vagy filmet, és mit láttok? Egy csapat huszonéves fiatalt, akik máris sikeresek, mindenhez értenek, és az egész életüket a kórház falain belül élik. De egy percre sem unatkoznak, hiszen amikor épp nem életet mentenek, összebújnak a szintén szuperdögös főorvossal az egyik szobában.

Forrás:
Grace klinika

Sorozat, amiben ez van: Grace klinika, Dokik

5. A suli legmenőbb sráca, akiből igazi vesztes lesz végül

Tudjátok, ő volt az a tipikus karakter, aki a középiskolában mindenkit szívatott, mégis übermenő volt. A focicsapat kapitánya, a bálkirály, és nem mellesleg agyilag zokni. Aztán eltelik x év, és amikor a főszereplőnk (aki valószínűleg a szívatások áldozata volt, és ma már nagyon menő) összefut vele az utcán, kiderül, hogy Mr. Sulikirály igazi lúzer lett.

Forrás:
Csak barátok

Film, amiben ez van: Csak barátok

Ajánlott cikkek