Egyéb kategória

„Olyan cuki, hogy belehalok!” – aranyos állatok, akik valójában erőszakosak

Imádjuk őket, mert aranyos kinézetük miatt nem is tehetnénk mást. De hiába a cuki külső, ezek az állatok valójában elég erőszakos teremtések.

vous - 2017.03.01.
„Olyan cuki, hogy belehalok!” – aranyos állatok, akik valójában erőszakosak

Koala

A koala sokáig az egyik kedvenc állatom volt, majd véletlenül megláttam az állatos csatornán, ahogy párosodnak, aztán már nem annyira kedveltem őket. Tulajdonképpen párzás közben mutatkozott meg az igazi természetük. Természetesen nem annyira erőszakosak, mint a ragadozók, de történt már olyan, hogy koala emberbe harapott. Megijedt.

Forrás:
pexels.com

Hód

A hódoknak hatalmas és borotvaéles fogai vannak, amik sosem állnak meg a növekedésben. Volt, hogy egy halász lábát megharapta egy hód, átharapott eg artériát, a férfi pedig elvérzett.

Forrás:
wikipedia.hu
szfinx-cica-macska

Lógó fülű és hibrid: így néznek ki a világ legdrágább cicafajtái

Nem újdonság, hogy néhány kutyafajtáért kész vagyonokat kérnek el a tenyésztők, de gondoltátok volna, hogy ez sokszor a macskáknál sincs másképp? A Pet360 összegyűjtötte azokat a különleges cicákat, amik nemcsak szépségükkel, hanem borsos árukkal is felhívják magukra a figyelmet! Kitaláljátok, mennyibe kerül a legdrágább macskafajta?

A cikk folytatása ITT jön!

Lajhármaki

Az egyik legédesebb és legnyugisabb állat, látszólag. Ezek a kis cukiságok valójában pont azt használják ki, hogy ennyire imádnivalóak. Amikor fenyegetve érzik magukat, a kezüket a fejük fölé emelik – pont ahogyan a csiklandozós videókban –, és a könyökükön lévő méregmirigyekkel elkábítják az ellenséget. Emberre ez a méreg nem igazán veszélyes – bár már egy kutató kórázba került lajhármaki okozta anafilaxiás sokk miatt –, ugyanis kis mennyiségű, azonban a kisállatokra nézve halálos.

Forrás:
pexels.com

Delfin

A delfinek aggersziójára először az 1990-es évek elején derült fény, amikor kutatók bébidelfinhullák százait találták meg az Atlanti-óceánban. Végül arra a következtetésre jutottak, hogy  a hím delfinek ölték meg a kicsiket. Ha ez még nem lenne elég szörnyű, tudunk olyan esetről is, amikor delfinek erőszakoltak meg búvárokat. Sőt, szeretnek röplabdázni a bébidelfinekkel is.

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek