Egyéb kategória

„De hát ti nem is hasonlítotok!” – 5 + 1 dolog, amit csak a kétpetéjű ikrek érthetnek

Ha eszetekbe jut az a szó, hogy ikrek, ugye nektek is két megszólalásig hasonlító ember ugrik be? Hát, ki kell hogy ábrándítsalak titeket, mert egyáltalán nem mindig ez a helyzet. Vegyük csak például a kétpetéjű ikreket!

vous - 2017.02.25.
„De hát ti nem is hasonlítotok!” – 5 + 1 dolog, amit csak a kétpetéjű ikrek érthetnek

Én már csak tudom, nekem is ikertestvérem van. És ki merem jelenteni, ennél talán nem is lehetnénk különbözőbbek, már ami a külsőt illeti. De tényleg! Képzeljétek el a szituációt, amikor az ikerpár egyik tagja egy magas, szőke, kék szemű lány. És akkor én mégis mit szóljak a kusza göndör fürtjeimmel, barna szememmel és maximum 162 centiméteremmel?

Szóval nem csodálkozom nagyon, ha fura, hitetlenkedő pillantásokat kapunk, hogyha eláruljuk, bizony nem csak nagyon jó barátnők vagyunk. De azért higgyétek el, van pár nagyon vicces dolog, amit ilyenkor kérdeznek az emberek, És ezeken, ha mást nem is, egy jót nevetni mindig lehet:

1. Az egyik legtipikusabb kérdés: most akkor ti tényleg egyszerre születtetek?

Nem, csak gondoltuk, milyen jó poén azt mondani, hogy ikrek vagyunk…

Objektum doboz

2. De hát ti nem is hasonlítotok! Így nem vagytok „igazi ikrek”.

Igazatok van, akkor biztos véletlen, hogy csak 10 perc van közöttünk, és ugyanazok a szüleink.

Objektum doboz

3. Ha az egyikőtök szomorú, a másik megérzi? 

És ennek tipikus változata: ha mondok egy viccet, a testvéred is nevet? Haha.

Objektum doboz

4. Akkor tudjátok, hogy mire gondol a másik?

Hát, néha azért nem lenne rossz, de sajnos a gondolatolvasás meg a testvéri kapcsolat két nagyon is különböző dolog!

Objektum doboz

5. Kit szeretnek jobban?

Ne már, most komolyan?

Objektum doboz

+1. Szerettek ikrek lenni?

A kedvenc kérdésem, de tényleg.

Objektum doboz

Mert tudjátok, az a helyzet, hogy akinek ikertestvére van, el sem tudja máshogy képzelni az életét. Mindig van egy ember, akire számíthattok, aki ott van mellettetek jóban-rosszban, és persze a legnagyobb hülyeségekben is támogat. Olyan, mint egy barátnő, de valahogy mégis több. Egy életre szól.

És persze van, hogy néha a hátunk közepére se kívánjuk a másikat. Arról nem is beszélve, amikor összekevernek (igen, még minket is…), vagy úgy utalnak ránk, mintha egy személy lennénk.  

De elárulok egy titkot: nem cserélném el semmiért sem. Tudjátok, miért? Mert ikernek lenni a lehető legszuperebb dolog a világon!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.