Egyéb kategória

„Úristen, hogy fogok ezekben kinézni?!” – Egy hétig egy divatblogger döntötte el helyettem, mit viseljek

Ha öltözködésről van szó, a magazinok divatanyagai mellett egyre többen inspirálódnak a divatbloggerek szettjeiből. Nem csoda, hisz ezek a lányok és fiúk elképesztő dolgokat tudnak kihozni magukból: frissek, bátrak, izgalmasak – igaz, ehhez meg is van minden lehetséges forrásuk. De vajon akkor is ilyen kreatívak, ha „hozott anyagból” kell dolgozniuk? Erre voltam kíváncsi, amikor megkerestem a mainstream öltözködés rettegett ellenfelét, Csalár Bencét, akinek szabad kezet adtam a már meglévő darabjaimhoz. Készen álltok? Csak hiszitek...

vous - 2017.02.25.
„Úristen, hogy fogok ezekben kinézni?!” – Egy hétig egy divatblogger döntötte el helyettem, mit viseljek

Minden nő arról álmodik, hogy egyszer egy profitól kapjon stílusleckét. Nekem most megadatott ez a lehetőség, és bevallom, tanultam is belőle. Nem tartom magam sem slamposnak, sem rosszul öltözöttnek – de azért érdekelt, mit hozna ki belőlem, illetve a már meglévő darabjaimból valaki más.

Bence épp a London Fashion Weeken tartózkodott, amikor megkerestem az ötletemmel, így online, Facetime-on konzultáltunk. Elsőként leszögeztem, hogy basic darabom millió van, úgyhogy fekete, fehér és sötétkék színekben szinte minden ruhadarabbal rendelkezem. (Akkor még nem tudtam, hogy ezek egyáltalán nem fogják érdekelni: a basic cuccok csak az én fejemben képezik egy ruhatár alapját.) Ezenfelül pedig a létező összes különleges darabomat összeszedtem, hogy átnézhesse, miből válogathat.

És hogy mi alapján válogatott?

„A szettek összeállításánál a legfrissebb élményeim és tapasztalataim segítettek. A London Fashion Week eklektikus és merész stílusa határozta meg leginkább a döntéseimet, illetve Viola szuper kisugárzása. Szerintem nincs olyan, hogy 'sok', ha divatról van szó. Minden csak nyitottság kérdése” – állítja a blogger, aki nagyjából fél óra válogatás és kombinálás után össze is állította a heti outfiteket. Színekben és fazonokban nem volt hiány, úgyhogy miután elköszöntük egymástól, kicsit kétségbe is estem.

Úristen, hogy fogok ezekben kinézni?! – gondoltam. Ugyanis nemcsak a kedvenc fekete ingruhám került kiválasztásra, hanem egy arany szoknya, egy kék csillámos zokni és egy ezüst magas sarkú is…

Hétfő

A rózsaszín-piros csíkos pulóver nagy kedvecem, de mivel ódzkodom a színektől, fekete farmerral és fekete cipővel szoktam viselni. Most egy plisszírozott arany szoknyát, óriási műanyag nyakláncot és barna kígyóbőr mintás táskát kaptam hozzá kék csillámos zoknival és ezüst magas sarkúval.

Forrás:
Hámori Zsófia

Térdig imádtam magam! (Bevallom, kicsit meg is lepett, hogy egy ennyire színes és eklektikus szett elnyerte a tetszésemet.) Ami viszont térd alatt történt, az már sok volt az én gyenge idegrendszeremnek.

A zokni magas sarkúval nemcsak kényelmetlen, de megosztó választás is: szükség lenne hozzá egy bizonyos attitűdre, ami belőlem néha még hiányzik – de gyakorlat teszi a mestert, erre az útra is ráléptem legalább. Vajon szolidabb lesz a kedd?

Csalár Bence divatbloggerrel beszélgettünk

„A sok hibátlan férfi mellett úgy éreztem magam, mint egy kakukktojás” – Csalár Bence divatbloggerrel beszélgettünk

Csalár Bencét sok dologgal lehetne jellemezni, de mindennél többet mond el róla, hogy nagy valószínűséggel egy krumpliszsákot is határtalan eleganciával tudna viselni. Bár Bence szettjei az átlag utcaképhez képest kirívónak hatnak, mégis ő viseli a ruhákat – és nem fordítva. A huszonéves fiú nemcsak a megjelenését illetően tudja, mit akar: blogját is ugyanilyen határozottan menedzseli.

Korábbi interjúnkat ide kattintva olvashatjátok.

Kedd

A kedvenc bomberdzsekim. Szebb szerelmes dalokat tudnék neki írni, mint anno Elvis bárkinek. I-m-á-d-o-m! Igaz, én a karakteressége miatt csak u-n-c-s-i cuccokkal variáltam eddig.

Bence tetszését is elnyerte, de ő a mintás ingruhámmal (Ingruha? LOL. Tegyük a kezünket a szívünkre: ez bizony egy otthonka) és a színes sportcipőmmel párosította. Nagyon féltem tőle, de mégis „egyben van”.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Szerda

A gardróbomra leginkább jellemző színnel, a feketével is dolgoztunk – de természetesen ezt sem mindennapi módon tettük. A csíkos ingruhához kockás blézer dukált ezüst táskával és fekete, éktalpú csizmával. Leírva borzasztóan hangzik, felvéve viszont meglepően jól mutatott.

Magamtól ez, így, nem jutott volna eszembe, de a végeredménnyel teljesen elégedett vagyok.

Forrás:
Hámori Zsófia

Csütörtök

A képen látható farmer nagy kedvencem: a magas dereka, a szűk szára és a csavart szabása instant mínusz öt kilóval egyenlő. A nyomott mintás póló már fél éve a szekrényemben pihent, de korábban nem tudtam, mit lehetne vele kezdeni, hogy ne csak egy sima farmer-póló összeállítás legyen belőle. És akkor jött A Blogger az életembe, és egy életre megoldotta a problémámat!

Forrás:
Hámori Zsófia

A cipőt egy esküvőre vettem, és a fehér blézer is alkalmi viselet volt számomra – eddig. Most viszont megtanultam, hogy ezeket teljesen felesleges a szekrényem mélyén rejtegetni, hiszen remekül működnek utcai viseletként is.

Az egyetlen kompromisszum, amit dolgozó nőként meg kéne tennem, hogy reggel bedobok egy váltócipőt a táskámba: minden tiszteletem azoké a nőké, akik kibírnak egy munkanapot magas sarkúban, de nem egy ligában játszunk. Pár óra erejéig oké, de egy 8-10 órás munkanapot nem bírnék ki.

Péntek

Bence „levezetésnek” nevezte, és valamelyest én is szolidabbnak éreztem az összeállítást. A neon mintás felsőt én is sötét farmerrel és fekete cipővel szoktam párosítani – a zöld táska és az arra felkötött kendő viszont nem jutott volna eszembe. Nem tudtam szeretni ezt a szettet, de el kell ismernem, hogy nagyon vonzza a tekintetet…

Forrás:
Kerepeczki Anna

Ami mindenkit érdekel: változtatok-e a dolog hatására az öltözködésemen a jövőben?

Ha egy az egyben nem is sikerült Bencének megtérítenie, kivételesen érzem magamban a hajlandóságot: megéri kicsit színesebben, bátrabban, „sorbólkilógósabban” öltözködni. Egyedül is át fogom nézni a gardróbomat, és mostantól kicsit nyitottabb leszek: amit eddig csak különleges alkalmakra tartogattam vagy túl merésznek hittem, arra megpróbálok picit más szemmel nézni.

Elvégre az öltözködésnek tulajdonképpen arról kell szólnia, amiről ezen a héten szólt: a kísérletezésről, a bátorságról és a játékról.

A szegény ember Kylie Jennerje: megnéztem, milyen egy Insta-smink a való életben

A szegény ember Kylie Jennerje: megnéztem, milyen egy Insta-smink a való életben

Aki használja az Instagramot, biztos találkozott már egy bizonyos sminkelési móddal, amit nehéz egyetlen szóval leírni. Hatalmas trendről beszélünk, nők tömegei igyekeznek leutánozni a tutorialokban látható lépéseket. Én is megpróbálkoztam vele, hogy megnézzem, mi történik az arcommal – na meg hogy körbejárjam kicsit a jelenséget.

Korábbi cikkünk folytatását ide kattintva olvashatjátok.

Ajánlott cikkek