Egyéb kategória

A meddőségről az éjszakai, valamint a kemény fizikai munka is tehet

Meddőség sok okból kialakulhat egy nő életében, de persze a férfiakat is érinti a terméketlenség problémája. Egy külföldi tanulmány azonban most arra helyezte a hangsúlyt, hogy különböző, a nők termékenységi állapotát befolyásoló tényezőket kutassanak és vizsgáljanak.

vous - 2017.02.18.
A meddőségről az éjszakai, valamint a kemény fizikai munka is tehet

Mekkora szerencse, hogy szerzőtársam, Nina, csak egy órára állt be szobafestőnek, ugyanis a Huffington Post egy olyan új tanulmányról számol be, mely azt taglalja, milyen veszélyesek is a férfias munkák – egy része – a nőkre nézve.

fegyver nő pisztoly

„A körömlakkok érdekelnek meg a fegyverek” – Nők, akik férfias terepen érvényesülnek

Mi, emberek úgy lettünk kitalálva, hogy szeretünk mindent felcímkézni, besorolni valahova, lehetőleg oda, ahova az előttünk lévő generációk is tették. Nehezen mozdulunk el a bevett sémáktól, ha valami különbözik az átlagtól, gondban vagyunk, hogyan viszonyuljunk hozzá. Így van ez akkor is, amikor pályát választ az ember lánya. Olyan nőkkel beszélgettünk, akik férfiasnak titulált szakmában valósították meg önmagukat.

A cikk itt folytatódik.

A kutatás azt részletezi, hogy azok a nők hamarabb lesznek meddők, akik éjszakai műszakban dolgoznak vagy nehéz, megerőltető munkát végeznek a mindennapjaikban. Közel 500 olyan 18 és 45 közötti nőt vizsgáltak, akik Massachusettsi Általános Kórház meddőségi kezelését vették igénybe.

Olyan tényezőket is figyelembe vettek a munkahelyi beosztás és feladatok mellett, mint a kor, a testtömeg-index és az oktatási színvonaluk. Azonban kimaradt például az, hogy mekkora szintű stressz éri őket, valamint hogy milyen vegyi anyagokkal érintkezhetnek. Ezek után azt találták a szakértők, hogy azok, akik komoly megterhelést jelentő fizikai munkát végeznek, kisebb petesejt-tartalékkal rendelkeznek, és azok eredménye, akik éjjeli műszakban dolgoznak, még tovább romlott.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Otthon

A népszerű és designos franciaágyak
Otthon
A népszerű és designos franciaágyak
vous - 2023.11.23.
Az alvás fontos szerepet játszik mindennapi életünkben, és egy megbízható franciaágy kiválasztása kulcsfontosságú a pihentető alváshoz. Az ilyen ágyak között két gyakran választott lehetőség van a rugós és a matracos változatok. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, és a választás függ az egyéni szempontoktól és az alvási szokásoktól.