Egyéb kategória

Egy magyar természetfotós munkáját is díjazták a World Press Photo versenyen

A World Press Photo rendezi meg minden évben a világ legnagyobb és legnívósabb sajtófotó-pályázatát. A 19 tagú zsűri mindig februárban bírálja el a fotókat, majd kihirdetik, kik a kategóriák győztesei. Nos, az idén egy magyar név is elhangzott a ceremónián.

vous - 2017.02.13.
Egy magyar természetfotós munkáját is díjazták a World Press Photo versenyen

Kilenc csoportban hirdetett ma eredményt Amszterdamban a World Press Photo szervezet, mi, egészen pontosan Máté Bence a Természet kategóriában volt érdekelt. Mint azt a saját Facebook-posztjában kiemeli, 

nem volt könnyű dolgom azzal a stílussal, amiben fotózom, tíz év próbálkozás után most először sikerült. A versenyre 125 ország 5034 fotósa nevezett, több mint 80 ezer felvétellel.

Bence képei közül egy bizony kiérdemelte magának a dobogó legalsó fokát, az, amelyen dámszarvasok láthatók.

Objektum doboz

A World Press Photo fődíját egyébként egy olyan kép kapta, melyet egy sajnálatos esemény helyszínén készítettek: a fotón a decemberben az ankarai orosz nagykövetet meggyilkoló ember látható a tette után.

Objektum doboz

Gratulálunk Bencének!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: