Egyéb kategória

Horror menzaemlékből isteni, életmentő fogás: legyen grízes tészta!

A takarékos és a villámgyors ételek vitathatatlan dobogósa a grízes tészta vagy darás tészta, ami méltatlanul lenézett és nélkülözött sok háztartásban. A horror menzaemlékek után érdemes megtanulni jól elkészíteni, mert úgy bizony nagyon finom!

vous - 2017.02.13.
Horror menzaemlékből isteni, életmentő fogás: legyen grízes tészta!

Igazi alapétel, szaladós napokon remek megoldás egy jó grízes tészta, egy gazdagabb leves után tökéletes második fogásnak, fogyasztható sósan is, akár köretnek, de klasszikusan jóféle házi baracklekvárral megpakolva kerül a tányérra.

Elkészítése egyáltalán nem bonyolult, viszont könnyen elrontható, ezért érdemes figyelmesen készíteni. 

Partiételek

Partiételek
Forrás:
Alexandra

A pirított gríz a legnagyobb kihívás. A búzadarát egy kis olajon vagy olvasztott vajon szépen és egyenletesen kell megpirítani. Mivel nagyon gyorsan pirul, folyamatosan kevergetni kell, nem ér magára hagyni, mert akkor az egyik fele túlpirul, míg a másik nyers marad, és így élvezhetetlen lesz az étel.

Ha már szép aranybarna, akkor felöntjük hideg vízzel, de óvatosan, mert a felcsapó gőz elég félelmetes és veszélyes. Ezután viszont más dolog nincs vele: a tűzről lehúzva azonnal lefedjük, és addig hagyjuk pihenni-duzzadni, míg a tésztát elkészítjük.

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Hámori Zsófia
Ajánlott cikkek