Egyéb kategória

Költöztessetek apró szigeteket a konyhátokba!

Egy konyha előbb vagy utóbb mindig kicsivé válik, időnként mindig elkél egy pluszpolc vagy egy pluszfelület, ahol lehet vágni, tésztát gyúrni, vagy simán csak lerakni a kezünkben lévő dolgot. Erre a legjobb megoldás szerintem egy mobilis konyhasziget vagy zsúrkocsi.

vous - 2017.02.05.
Költöztessetek apró szigeteket a konyhátokba!

A mérete lehet egészen pici, mondjuk akkora, mint egy éjjeliszekrény vagy egy magasabb, támla nélküli szék, ami pont befér egy asztal vagy a konyhapult mellé. De lehet nagyobb, asztal méretű, vagy akkora, mint egy komód. Ezt kizárólag a konyhátok mérete és a pénztárcátok szabja meg. Apropó, ha pici a lakásotok, ezekkel a trükkökkel varázsolhatjátok nagyobbá!

A jó hír, hogy egészen költséghatékonyan, némi festékkel, fával, meglévő bútordarabbal akár ti is összeeszkábálhattok egy mini konyhaszigetet magatoknak. Egy jó konyhasziget ismérve ugyanis az, hogy kerekeken áll legalább az egyik fele, hogy arrébb tolhassátok, és van rajta legalább egy fogantyú is, amire törlőrongyot, merőkanalakat akaszthattok, és amit megragadhattok, ha arrébb szeretnétek tolni.

Az asztallap alatti részét úgy alakítjátok, ahogyan szeretnétek, akár polcot is rakhattok bele, akár fiókot is, de borosüvegtartót is kialakíthattok benne. Néhány inspirációt hoztam nektek, innentől már tényleg csak rajtatok múlik, mit hoztok ki belőle.

asztali etikett

Ti tudjátok, mit mond az asztali etikett?

Van az úgy, hogy az ember lányát meghívják egy fancy étterembe, vagy egy olyan esküvőre, ami nem a hagyományos magyar dínom-dánomos fajta, hanem decens és elegáns. Ilyenkor az asztalon a tányérok mellett számtalan evőeszköz és pohár található, amikből a többfogásos menüsort kell végigennünk. Ilyenkor joggal sorjáznak a fejetekben a kérdőjelek, hogy mit mivel és hogyan kell ennetek vagy innotok. Szerencsére Mojzi ebben otthon van, olvassátok el a cikkét, utána soha többé nem kerültök kínos helyzetbe!

DIY konyhasziget kisasztalból/székből

Ezt a legegyszerűbb elkészíteni, akár otthon meglévő, padláson heverő széket is átalakíthattok zsúrkocsivá. Az alkatrészeket és a festéket könnyen beszerezhetitek, a tetejét lecsempézhetitek, de mozaikozhatjátok is törött cserepekből. Festés szempontjából antikolhatjátok is a rusztikus hatás kedvéért, de akár pár meglévő ládát is egymás fölé tornyosíthattok, ha akad a padláson. Persze egy alapos tisztogatás és festés mindenképpen kell a felhasznált anyagoknak.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

DIY konyhasziget szekrényből

Merészebb, ám vagány próbálkozás, ha régi, megunt szekrényből vagy komódból alakítotok ki konyhaszigetet. Ebben az esetben a fiókok mélysége adott a tároláshoz, mindössze az asztallapját kell kibővíteni – ezt akár lehajtható lappal is megtehetitek. Így akár két székkel teljes értékű asztallá is változtathatjátok, ha szükség lenne rá. 

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek