Egyéb kategória

Nyissz-nyissz: feleslegessé vált a pasitok pólója? Készítsetek belőle edzős trikót!

Nem titok, imádok elmerülni a Pinterest kreatívabbnál kreatívabb bugyraiban. Ezerrel mentegetem le magamnak az ötletek, mondván: hú, ez egyszer jó lesz! Aztán persze semmi nem történik, mert félek belevágni – szó szerint – a dologba. Ezúttal férfipólóból készítettem edzős trikót. 

vous - 2017.01.28.
Nyissz-nyissz: feleslegessé vált a pasitok pólója? Készítsetek belőle edzős trikót!

A saját készítésű dolgok világa nem az én asztalom, különben is minek strapálnám magam, ha DIY-királynőnk, Mojzes Nóri napról napra elkápráztat titeket? A ruhaátalakítások azonban mindig is vonzottak, persze csak a megfigyelés szintjén. Sosem voltam az a mindent szétszabdalós, átalakítós, feldíszítős típus, de egy ideje előszeretettel kutakodom izgalmas megoldások után.

Ha ti is gyakran nézelődtök a Pinteresten, akkor csilliószor belefuthattatok már a kicsit levágsz innen, kicsit levágsz onnan és kész a DIY edzőpóló ötletbe. Nos, úgy döntöttem, letesztelem, tényleg olyan lesz-e a végeredmény, amit felvennék egy edzőterembe. 

Férfiingből női ruha? Simán! – Kipróbáltam a neten keringő trükköket

Férfiingből női ruha? Simán! – Kipróbáltam a neten keringő trükköket

„Azt hiszem, a küldetést sikeresen teljesítettem: míg én egyetlen rózsaszín ingből 6 különböző női ruhadarabot 'varázsoltam', addig a VOUS-lányok izgatottan nézték végig az átalakulást, és minden szett után nyugtázták: Azta, ezt simán hordanám!” – kíváncsiak vagytok a végeredményre? A teljes cikkért kattintsatok IDE

Amire szükségetek lesz:

  • férfipóló
  • filc
  • vonalzó
  • olló

Így készítsétek el:

  1. Egy fekete filccel jelöljétek meg a pólón, mekkora nyak- és ujjkivágást szeretnétek a trikótokra. Minél nagyobb a kivágás, annál lazább, szabadabb felsőt kaptok végeredményként! 
  2.  A kijelölt részeket vágjátok le, beleértve a póló legalján található vízszintes varrást is – erre később még szükségetek lesz. 
  3. Fordítsátok meg a felsőt és jöhet a háta: vágjatok egy tetszőleges mélységű V kivágást – de mindenképp használjatok vonalzót! 
  4. Ha ezzel megvagytok, jöhet a póló levágott alja: helyezzétek a felső hátuljára, a V kivágás alá. 
  5. Kössetek rá egy csomót, majd álljatok neki körbetekergetni a felső összecsomózott szárát.
  6. Ha kész, zárjátok le egy újabb csomóval! 

Nézzétek meg lépésről lépésre! 

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia
Ennél egyszerűbb és nagyszerűbb „tökfaragás” nem létezik! Mojzes Nóra levél alakú tál

Ha még több VOUS-DIY-ötletre vágytok, ezeket ne hagyjátok ki:

Ajánlott cikkek