Egyéb kategória

Dolgok, amiket minden nap csinálunk, és tönkreteszi a bőrünket – ki gondolta volna?

Egy csomó mindenről tudjuk, hogy nagyon is árt a bőrünknek, de azt azért nem sejtettük volna, hogy az alábbi, teljesen hétköznapi dolgok is vezethetnek problémákhoz!

vous - 2017.01.29.
Dolgok, amiket minden nap csinálunk, és tönkreteszi a bőrünket – ki gondolta volna?

1. A párnahuzat

Őszintén: milyen gyakran cserélitek le a párnahuzatot? Néhány hetente? Havonta egyszer? Akkor irány a mosógép! A bőrgyógyászok szerint ugyanis legalább heti egyszer, de akár néhány naponta is érdemes cserélni, ha olajos a bőrötök, vagy hajlamos az aknékra. Ez ugyanis afféle „asztal” az elhalt hámsejteknek, izzadtságnak, pornak, ami éjjelente folyton a bőrötökhöz dörzsölődik.

2. A sminkecset

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy egy piszkos sminkecset egyenes úton vezet a bőrbetegségekhez. Emlékeztek még arra a modellre, aki csúnyán ráfázott emiatt? Nem muszáj drága pénzeket költeni lemosóra, egy korábbi cikkben már elárultuk, hogyan tudjátok fillérekből megtisztítani az ecseteket.

sminkecset sminkkellék

5 dolog, amit a sminkesek nagyon szeretnének, ha elkezdenétek csinálni

A sminkesek szeretnének elárulni néhány olyan dolgot, amitől biztosan jobb lesz mindenki sminkje. Fogadjátok meg ti is a tanácsaikat.

A cikk folytatását ITT találjátok.

3. A mosogatás

Mosogatni muszáj, mert sajnos nincs az a varázsige, ami csettintésre eltisztítja a mocskos edényeket. A mosógatószerek összetevői viszont nagyon sokszor okoznak irritációt, és kiszárítják a bőrötöket – pláne télen! Szakértők ezért javasolják a kesztyűt közben, vagy a természetesebb tisztítószereket.

4. A telefonálás

Azt gondolnánk, a WC-ülőkénél piszkosabb dolog nincs, pedig már bebizonyosodott, hogy de. Az egyik ilyen tárgy például mindig ott lapul nálatok; a mobilotok. Tele van bacikkal, amit folyton odadörzsöltök a bőrötökhöz telefonálás közben, és előhozza a bőrbetegségeket.

Forrás:
iStock.com
Ajánlott cikkek