Egyéb kategória

Viola Davis három Oscar-jelöléssel már történelmet írt

Viola Davis 2017. január 24-én másodjára is történelmet írt. Ő az első olyan afroamerikai színésznő, aki három Oscar-jelölést is kapott, valamint az első, aki Emmy-díjat nyert.

vous - 2017.01.25.
Viola Davis három Oscar-jelöléssel már történelmet írt

Az 51 éves színésznő és producer, Viola Davis sokunk hírfolyamában feltűnt kedden délután. Miután kihirdették a 2017-es Oscar-jelöléseket, mindenki róla beszélt. Viola Davis az első afroamerikai színésznő, aki három Oscar-jelölést is magáénak tudhat, ezzel megelőzte az eddigi rekordtartó Whoopi Goldberget.

A Fences című drámában nyújtott alakításáért már elhozott egy Golden Globe-díjat. 

Objektum doboz

Viola a legtöbbeknek a 2008-as Kétely című drámából, valamint a 2011-es A segítség című filmből lehet ismerős, utóbbiaban Viola mellett a főszerepet Emma Stone játszotta. De 2016-ban a Suicide Squad – Öngyilkos osztag című moziban is feltűnt, illetve láthattátok az Ízek, imák, szerelmekben és a Rém hangosan és irtó közelben.

DEÁK KRISTÓF

Hurrá! Idén is szoríthatunk egy magyar alkotásért az Oscar-gálán

A Saul fia után idén is lesz egy magyar alkotás a 89. Oscar-gálán, ugyanis Los Angelesben nyilvánosságra hozták a legrangosabb hollywoodi elismerés, az Oscar-díj jelöltjeit.

Szerencsére idén is érintettek vagyunk az egyik kategóriában, egészen pontosan az élő szereplős rövidfilmek közé választotta be az amerikai filmakadémia Deák Kristóf Mindenki című alkotását. Bővebben ITT!

Nem ez az első eset, hogy Viola történelmet írt: 2014-ben a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? című sorozatért Emmy-díjat kapott, a díj történelmében először színes bőrű színésznőként. Elismerései felsorolásának itt még nincs vége, Viola kétszeres Tony-díjas színésző, így ha sikerül Oscar-díjat nyernie, már csak egy Grammynyire lesz a legendás EGOT-státusztól. (Emmy,- Grammy,- Oscar és Tony-díjas művészek listája.)

Objektum doboz

Viola Davis jelölése a 2016-os Oscar-botrány miatt is különleges. Talán még emlékeztek, hogy a 88. Oscar-gála előtt hatalmas botrány robbant ki, amikor kiderült, hogy az amerikai filmakadémia már a második egymást követő évben csak fehér bőrű művészeket jelölt színészkategóriákban.

Ajánlott cikkek