Egyéb kategória

A legédesebb orosz recept: szirnyiki, a túrós pufi palacsinta

A szirnyiki egy zseniális finomság, átmenet egy pufók palacsinta és a fánk között, de nevezhetjük lepénykének is. Szinte csak túróból áll, mégis nagyon könnyű a tésztája, elkészíteni pedig gyerekjáték.

vous - 2017.01.24.
A legédesebb orosz recept: szirnyiki, a túrós pufi palacsinta

Kevesen tudják az orosz konyháról, hogy fontos és gyakran használt alapanyaga a túró. Sokféle módon használják, de az egyik legismertebb és legkedveltebb túrós fogásuk a szirnyiki, ami nemcsak a mai Oroszország területén, de a hajdani szovjet utódállamok területén is mindenhol elterjedt, mégpedig azért, mert isteni finom és pofonegyszerű.

A szirnyikit készíthetjük reggelire, de egy tartalmas leves után is tökéletes édes második, de minden gyerekből kisangyalt varázsolhatunk, ha akár vacsorára ezt készítünk nekik.

Egér reggelire, giliszta desszertnek – Szuper trükkök, hogy a legfinnyásabb gyerkőc is megegye az ételt!

Egér reggelire, giliszta desszertnek – Szuper trükkök, hogy a legfinnyásabb gyerkőc is megegye az ételt!

Van úgy, hogy a gyerekek szinte alig esznek meg valamit azok közül, amiket eléjük rakunk. Számtalanszor futhatunk bele visszautasításokba, pláne, ha valami zöldséges étel van a menüsoron. De egy kis fantáziával és persze jókedvvel, mókás – a gyerek számára szerethető – ételt varázsolhatunk.

Mutatjuk, mit kell tennetek

A leggyakrabban édes tejföllel és lekvárral fogyasztják, a kettővel egyszerre, ha desszertnek készül, ha pedig reggelire, akkor méz vagy lekvár a kísérője.

Ha van otthon túrónk és tojásunk, akkor neki is állhatunk, hiszen ezenkívül csak egy pici cukorra, lisztre és sütőporra lesz szükségünk, valamint kb. 15-20 percre. Ha igazán könnyű palacsintákat szeretnénk, érdemes felverni a tojásfehérjét, bőven megéri azt a plusz pár perc munkát: a tésztával is könnyebb így dolgozni, és a végeredmény is sokkal finomabb lesz!

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek