Egyéb kategória

Az aktuális kedvencünk: takarítsatok úgy, mint a mesehősök!

Ciki vagy nem ciki, néha kell egy kis motiváció ahhoz, hogy rászánjuk magunkat a takarításra. Valaki ezt úgy éri el például, hogy mások gyönyörű lakásáról vagy szobájáról néz videókat a YouTube-on. De mi most próbáljunk ki egy egészen más módszert, vegyünk példát és merítsünk erőt kedvenc mesehőseinkből!

vous - 2017.01.22.
Az aktuális kedvencünk: takarítsatok úgy, mint a mesehősök!

Felmosni uncsi? Dehogyis!

Ne irigyeljétek annyira Fionát, a mi világunkban is van már önműködő felmosó, de szerintem nem lapul belőle minden háztartásban. Viszont tudjátok, mi az, ami igen? Hát a tánc és a zene! Gyűjtsétek össze a kedvenc dalaitokat egy zenei listára, indítsátok el, és kérjétek fel a felmosótokat egy táncra!

Objektum doboz

Ahogyan porszívózni sem!

A porszívó hiába praktikusabb és gyorsabb, mint a seprű vagy a partvis, sajnos zajosabb, és csak addig tologázhatjuk, míg a zsinórja engedi. DE! Szerencsére van fülhallgatónk és telefonunk, így a zenétől továbbra sem kell megválni.

Objektum doboz

Csapatban jobban és gyorsabban megy!

Amennyiben kevés az idő, de sok a tennivaló, akkor bátran kérjetek segítséget, mondjuk a barátnőitektől. De ha nemcsak a ti feladatotok a takarítás, hanem például a lakótársatoké vagy a testvéreteké is, akkor fogjátok be őket is, így osztozhattok a feladatokon, és hamarabb végezhettek az egésszel.

Objektum doboz

Utáljátok berakni a mosást? Mostantól nem fogjátok!

A szennyestartóba beledobáljátok a színeset és a fehéret is, aztán feláll a szőr a hátatokon, mikor szét kell szedni őket? Nem feltétlen kell beöltöznötök a piszkos ruhákból, mint Stitch-nek, de kialakíthattok kisebb kupacokat magatok előtt, és úgymond kosarazhattok, hogy vajon rátaláltok-e a halom tetejére. Persze csak az egy kategóriába tartozókkal játsszátok el ezt, vagy kezdhetitek a szelektálást az elejéről.

Objektum doboz

Ha már egyszer takarítotok, csakis alaposan!

Helennek, vagy ismertebb nevén „Nyúlánkának” könnyű dolga van, hisz a férjének hatalmas az ereje, felemel bármit. Előfordulhat, hogy nektek nincs ilyen segítőtök, de attól bizony a nem könnyen elérhető területeket is ki kell takarítani. Szerencsére a porszívó sok helyre befér, és vannak teleszkópos portörlők is. 

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.