Egyéb kategória

Robbanásveszély: ezeket a tisztítószereket soha ne vegyítsétek!

A profi háziasszonyok talán már tudják, a kezdőknek viszont nem árt tudni, hogy a különböző tisztítószerek vegyítése nem mindig jó ötlet. Hogy haladó szinten menjen a takarítás (is), itt egy kis segítség, mit mivel NE keverjetek össze soha.

vous - 2017.01.17.
Robbanásveszély: ezeket a tisztítószereket soha ne vegyítsétek!

1. X,Y lefolyótisztító + Z, ZS lefolyótisztító

Soha ne vegyítsetek, töltsetek után két különböző lefolyótisztítót, akár fel is robbanhat. A lefolyótok ÍGY lesz a legtisztább!

2. Szódabikarbóna + ecet

A szódabikarbóna és az ecet alapvetően savas. Amikor vegyítitek őket, többnyire víz és nátrium-acetátot kaptok. Plusz az ecet hatására a szódabikarbóna felhabzik, zárt tartályban tárolva a keverék fel is robbanhat.

Tippek a gyors, hatékony és környezetkímélő takarításhoz – és hogy ne szakadjon rátok minden a hétvégén! Mojzes Nóra

Kihívás: így varázsoljátok ragyogóvá a szobátokat 60 perc alatt!

A takarításra sokan egy teljes napot szánnak a heti beosztásukban, pedig erre nincs feltétlenül szükség. Persze nem szeretnék senkit átreformálni, csupán útmutatást nyújtani egy gyors szobatakarításhoz. Ugyanis azt állítom, hogy mindössze 60 perc elég a háló rendbetételére. Ki tudja, lehet, valamikor a VOUS-lányokat is kihívom egy próbára!

ITT részt vehettek a kihívásban!

3. Hidrogén-peroxid + ecet

A hidrogén-peroxid erősen oxidatív tulajdonságokkal rendelkezik, ezért sokan fertőtlenítőszerként is használják. Vízben oldva végez a vírusokkal, baktériumokkal és gombákkal is. Ecettel vegyítve perecetsav jön létre, ami potenciálisan mérgező, valamint irritálhatja a bőrt, a szemet és a légutakat.

4. Fehérítő + ecet

Ez a kombináció úgy hangzik, mintha erős fertőtlenítőszer lenne, valójában a két szer nem keverhető. A keverékből létrejött klórgáz még kis mennyiségben is köhögést, légzési problémákat okozhat, valamint égő és könnyező szemet.

Gyerekjáték a konyha kitakarítása ezzel a néhány egyszerű trükkel!

Így tisztítsátok meg a konyha 3 legmocskosabb pontját!

Hinnétek, hogy a konyhában nem a mosatlan tányérok és poharak a legpiszkosabb dolgok? Pedig ezek csak kismiskák a következő tárgyakhoz képest.

A cikk folytatása ITT jön!

5. Fehérítő + alkohol

Biztosan hallottatok már a kloroformról. Tudjátok, a filmekben az emberrablók ezzel ütik ki az áldozatukat. Bár lehet, hogy valójában nem ájulnánk el tőle, de az biztos, hogy erősen mérgező. A fehérítőt soha semmivel ne keverjétek, maximum tiszta vízzel.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Otthon

A népszerű és designos franciaágyak
Otthon
A népszerű és designos franciaágyak
vous - 2023.11.23.
Az alvás fontos szerepet játszik mindennapi életünkben, és egy megbízható franciaágy kiválasztása kulcsfontosságú a pihentető alváshoz. Az ilyen ágyak között két gyakran választott lehetőség van a rugós és a matracos változatok. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, és a választás függ az egyéni szempontoktól és az alvási szokásoktól.