Egyéb kategória

Ezeket tuti nem csinálja az a szuper hajú lány a metrón!

Ő az a lány, akit mindannyian ismerünk és kicsit irigykedünk rá. Ő az a lány, akit nap mint nap látunk és nem tudjuk, hogyan csinálja, hogy annyira tökéletes és gyönyörű a haja. Nos, valahogy így!

vous - 2017.01.17.
Ezeket tuti nem csinálja az a szuper hajú lány a metrón!

1. Kerüli a hőt, amikor csak lehet

Ez tuti nem lesz újdonság nektek, hogy ha hőkezelitek a hajatokat, akkor az roncsolódik. Ezt kiküszöbölendő léteznek már gőzzel formáló hajkütyük, de azoknak az ára az egekben van. Mesterfodrászok azt tanácsolják, hogy ha már a hajformázókhoz nyúlunk, mindig használjuk hővédő terméket.

hajszárító haj frizura

Nem lehetetlen: így lesz szögegyenes a hajatok hajvasaló nélkül

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy valóra válhat az egyik legnagyobb álmunk. Szögegyenes haj hajvasaló és töredezett hajvégek nélkül? Nem lehetetlen.

Ezt figyeljétek!

2. Nem fukarkodik a hidratálással

A hajápolás nem ér véget, amikor kiléptek a zuhany alól! Bár egyeseknek nem vált be a balzsamozás, azért jó, ha ezt a folyamatot sem hagyjátok ki. A hajunknak ugyanúgy szüksége van a hidratálásra, mint a bőrünknek.

3. Márkahű

Tévhit, hogy nem szabad ugyanannál a terméknél maradni évekig. Ha találtok egy nektek maximálisan bevált termékcsaládot, akkor használjátok azt – akár életetek végéig.

4. Egészségesen táplálkozik

Tudom, már a csapból is az egészséges életmód folyik, de ez az a téma, amit nem lehet elégszer emlegetni. A hajatok bizony tudja, hogy mit esztek. A vas, a cink és az ómega-3 zsírsavak és a fehérje ösztönzi a szőrtüszőket a növekedésre. Sovány vörös hús, csirke és hal a hajatok kedvencei.

zoldseg-salata-egeszseges-vacsora

Az 5 legnagyobb tévhit az egészséges étkezéssel kapcsolatban

A táplálkozással kapcsolatos tévhitekből Dunát lehetne rekeszteni. Sokan azt hiszik, az egészséges táplálkozás bonyolult, átláthatatlan és megközelíthetetlen rendszer, pedig nem!

A legnagyobb, egészséges étkezéssel kapcsolatos tévhiteket és a 21 nap szakértőjének véleményét ide kattintva olvashatjátok.

5. Fodrászhoz jár

Csábító lehet kihagyni 3 hónap után a fodrászt – gondolván legalább gyorsabban nő, azonban ez tévedés. 6–8 hetente szükséges lenne szakemberhez járni, hogy megakadályozzátok a hajatok törését. Így fog gyorsabban fog nőni, meglátjátok!

6. Hideg zuhany

A habosítás előtt mindenképpen meleg vízzel mossatok hajat, majd mikor befejeztétek a kondicionálást, jöhet a hideg vizes öblítés. A meleg víz segít eltávolítani a lerakódott szennyeződéseket, míg a hideg vizes öblítés elősegíti, hogy a tápanyagok a hajszálakban maradjanak, valamint fényesebbé teszi a hajatokat.

Címkék: #haj #hajformázás
Ajánlott cikkek