Egyéb kategória

5 dolog, aminek semmi keresnivalója a mosogató alatt

Ha valahol, akkor a konyhában rengeteg mindent tudunk – feleslegesen – felhalmozni mi nők. Szárított fűszerek, ilyen-olyan alapporok, egy konyharuha itt, egy ott, a harmadik meg az asztalon. De amikor kellene, sosincs meg. Ismerős? És az, hogy a mosogató alatti szekrény állapota egyenlő a káosz fogalmával? Ha igen, akkor segítünk, miket kell onnan minél hamarabb kidobálni!

vous - 2017.01.15.
5 dolog, aminek semmi keresnivalója a mosogató alatt

Lejárt tisztítószer

Lehet, nem gondolnátok, de a takarítószerek is lejárhatnak. Az antibakteriális összetevők például veszíthetnek a hatásukból.

Szatyor

Itt abszolút magamból indulok ki. Egy időben ugyanis rendszeresen a kukák mögé, a mosogató alatti szekrénybe dobáltam be a bevásárlás során szerzett szatyrokat. Ha ezeket valaki képes egyben tartani, akkor az előtt emelem kalapom. Én azonban hiába próbálkoztam, a végén már minden tisztítószerem felborítgattam, mert nem igazodtam ki a térben a sok zacskótól. Higgyétek el, nem kellenek azok oda! A kukászacskó cuki kis hengerben sokkal praktikusabb.

Objektum doboz

Mosogatószivacs

A nyúzott szivacsokat ne halmozzátok fel, mondjuk azért, hogy majd más területen azzal suvickoljatok. A szaguk is katasztrofális lesz egy idő után, meg az állaguk.

Rongy

A széthasznált törlőrongyokat és az egyéb e célt szolgáló anyagdarabokat időnként cserélni kell, akárcsak a mosogatószivacsot. Ezekkel már csak piszkosabbak lesznek a felületek, mint tisztábbak. De a csere nem azt jelenti, hogy még maradhat a régi is, „hisz ki tudja, mikor lehet rá szükség”.

Üres üvegek

Azokat a felgyülemlett üres üvegeket ideje végre visszaváltani, persze ha betétdíjasok. Amennyiben nem, célozzátok meg velük az első szelektív hulladékgyűjtőt, ne a háztartási közé dobjátok. 

Objektum doboz

Egyébként tudtátok, hogy még ezt az 5 dolgot is ki kell dobnotok a konyhából? Na meg van pár termék, aminek a fürdőben nincs már helye!

Ajánlott cikkek