Egyéb kategória

Emberek vallottak arról, miért törölték magukat végleg a Facebookról

Aki nincs fent a Facebookon, az nem is létezik, mondják sokan viccelődve, és ha jobban belegondolunk, az elmúlt években nem sok olyan emberrel ismerkedtünk meg, aki ne lett volna online a közösségi oldalon. Ha már mindenki fent van, mi is ott vagyunk, hiszen nem akarunk semmiből kimaradni. Néhányan viszont őszintén vallottak a Thought Catalognak arról, mi volt az a pont, ahol eldöntötték: ideje végleg törölni a Facebookot.

vous - 2017.01.06.
Emberek vallottak arról, miért törölték magukat végleg a Facebookról

A Facebooknak legalább annyi előnye van, mint hátránya. Persze sokkal egyszerűbb tartani a kapcsolatot a barátokkal, hiszen egész nap tudtok csetelni, pontosan képben vagytok arról, mi a helyzet a régi osztálytársakkal, a kezdőlap tele van hírekkel, és még munkát is tudtok itt találni. De – merthogy mindig van de – ugyanennyire meg is nehezíti a helyzetünket.

Azt már tudjuk, hogy a Facebook egyre gyakoribb válóok lett, sokkal több emiatt a féltékenykedés, és észre sem vesszük, hogy a fél napunkat elcsesztük azzal, hogy frissítgettük a kezdőlapot a semmiért. De mégsem tudjuk törölni magunkat, mert mindenki fenn van, és félünk, hogy lemaradunk valamiről. Ezek az emberek viszont megtették, és cseppet sem bánják.

csók szerelem párkapcsolat

Ezért nem beszélnek a boldog párok a kapcsolatukról a Facebookon

Pár napja összefutottam egy rég nem látott ismerősömmel, és a szokásos körök lefutása után megkérdezte, hogy együtt vagyunk-e még a párommal, mert mostanában nem lát új, közös képet a Facebookon. ???

A cikk folytatását ITT találjátok.

1. Az állandó összehasonlítgatás

„Folyton összehasonlítottam az életemet az ismerőseimével, ez pedig nem vezet máshoz, csak elkeseredéshez.”

2. Elvesztett meló

„Egyszer kirúgtak az egyik munkahelyemről, mert a Facebook-oldalamon megosztottam a politikai nézeteimet, és ezt meglátták. Akkor eldöntöttem, hogy nincs szükségem többé erre.”

3. Személyes problémák online

„Túl sok ember használja a Facebookot arra, hogy kiteregesse rajta a szennyest, mindenki szeme előtt. Engem nem érdekel mások személyes problémája, és szerintem senkit sem, úgyhogy viszlát, Facebook!”

4. Három nap

„Mindennap csekkoltam a saját oldalamat ébredés után, a vége pedig az lett, hogy csalódtam magamban. Úgyhogy adtam a dolognak egy háromnapos haladékot. Ha ez idő alatt nem látok hasznos információt az oldalon, letörlöm magam. Ezek után nem volt nehéz meghozni a döntést.”

5. Elvesztegetett idő

„Egyszer csak észrevettem, hogy az egész napomat a telefonom bámulásával töltöttem. Abba is hagytam a dolgot teljesen.”

Forrás:
iStock.com

6. Igaz barátok

„Egy régi iskolai ’barát’ folyton nyafogott a Facebookon arról, hogy a gyerekei mennyire rosszak, ami nem csoda, tekintve, hogy több időt töltött online, mint velük. Ekkor döntöttem el, hogy azok az emberek, akik tényleg kedvelnek, megtalálnak máshogy is. A vicces, hogy tényleg meg is oldottuk ezt Facebook nélkül.”

7. Egy megcsalás után

„Borzalmas szakításon mentem át, miután rájöttem, hogy az akkori pasim megcsalt több nővel is. Hónapokon át kínoztam magam azzal, hogy neten ellenőrizgettem ezeket a lányokat, és csak rosszabbul éreztem magam. Rájöttem, hogy ha tovább szeretnék lépni, nem hasonlítgathatom magam hozzájuk, és töröltem a Facebookot. Néhány hónappal később gondoltam arra, hogy visszaregisztrálok, de igazából annyira mégsem hiányzott a dolog.”

8. Mindig ugyanaz

„Ismeritek azt az érzést, amikor odamentek a hűtőhöz, van-e bent finom kaja, majd később visszatértek, hátha történt valami változás? Ez pont olyan, mint a Facebookot csekkolni egész nap – ugyanaz újra és újra. Amikor erre rájöttem, letöröltem.”

9. Egész napos Facebook-csekkolás

„Amikor nem volt munkám, az egész napomat a Facebookon pazaroltam el. Emlékszem, egy nap azt mondtam, 'ma egyáltalán nem fogom használni'. Végig csak kajáltam és videojátékokkal szórakoztattam magam, és mégis úgy éreztem, egészen produktív voltam. Pedig csak játszottam! Ekkor jöttem rá, hogy a Facebook egy fekete lyuk, ami beszippantja a szabadidőtöket.”

10. Állandó konfliktusok

„Az emberek mindent túldramatizálnak, és mindig csak a veszekedés megy. Arra is rájöttem, hogy az ismerőseim átlagos IQ-ja mennyire alacsony, és szinte fájt beszélni velük.”

internetes vásárlás

Ezért nem lájkolnak titeket a közösségi oldalakon

Senki sem tökéletes, még ha a Facebook-képein annak is tűnik. Se kívülről, se belülről. Persze nagyon szeretnénk elhitetni az ismerőseinkkel, hogy mi mindig tökéletesen nézünk ki, egészséges ételeket fogyasztunk, és csak a legtrendibb helyekre járunk. De van, amikor hiába a „tökéletes” online élet, nem jönnek a lájkok.

Az okokat IDE kattintva olvashatjátok el.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.