Világ

Kiderült: ez a leggyakoribb születésnap a világon

Ti is észrevettétek már, hogy akadnak olyan napok, amikor nemcsak 1-2, hanem akár 5-6 ismerősötök is éppen a szülinapját ünnepli? Egy felmérés most kiderítette, melyik hónapban és pontosan melyik napon tetőzik ez a leginkább!

vous - 2022.01.01.
Kiderült: ez a leggyakoribb születésnap a világon

Gondoltátok volna, hogy éppen az év első napja, azaz január elseje az, amikor a legkevesebb gyermek születik az egész világon? Oké, persze csak akkor, ha a február 29-et nem nézzük. Legalábbis a Harvard Egyetem felmérése alapján ez derült ki, kutatók pedig azt is megvizsgálták, melyik az a nap, amikor a legtöbben fújják el a gyertyákat a szülinapi tortán.

Az eredmények alapján pedig ez a hónap nem más, mint a szeptember, és a leggyakoribb dátum konkrétan tizenhatodika, de a nyári-őszi évszakokban is sok születésnapot ünnepelnek a világon. És hogy ez mit bizonyít? Azt, hogy a téli hónapokban bújnak össze a leginkább az emberek.

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!