Világ

Kiderült: ez a leggyakoribb születésnap a világon

Ti is észrevettétek már, hogy akadnak olyan napok, amikor nemcsak 1-2, hanem akár 5-6 ismerősötök is éppen a szülinapját ünnepli? Egy felmérés most kiderítette, melyik hónapban és pontosan melyik napon tetőzik ez a leginkább!

vous - 2022.01.01.
Kiderült: ez a leggyakoribb születésnap a világon

Gondoltátok volna, hogy éppen az év első napja, azaz január elseje az, amikor a legkevesebb gyermek születik az egész világon? Oké, persze csak akkor, ha a február 29-et nem nézzük. Legalábbis a Harvard Egyetem felmérése alapján ez derült ki, kutatók pedig azt is megvizsgálták, melyik az a nap, amikor a legtöbben fújják el a gyertyákat a szülinapi tortán.

Az eredmények alapján pedig ez a hónap nem más, mint a szeptember, és a leggyakoribb dátum konkrétan tizenhatodika, de a nyári-őszi évszakokban is sok születésnapot ünnepelnek a világon. És hogy ez mit bizonyít? Azt, hogy a téli hónapokban bújnak össze a leginkább az emberek.

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.