Egyéb kategória

Mit hoz a Nap éve, mit hoz 2017? – az asztrológus elárulja

Van egy nagy egyetértés a világban: 2016 nem volt túl jó év. (Azok, akik másképp érzik, kivételek, higgyék el nekem.) Egy ilyen külső és belső küzdelmekkel teli, gyorsan változó, az erőviszonyokat átrendező időszak után nem véletlenül vagyunk kíváncsiak arra, mi vár ránk 2017-ben. A VOUS asztrológusa, Németvölgyi-Nagy Renáta előadásán jártam, ahol nemcsak összegeztük a Mars évét (2016), hanem megtudtuk azt is, milyen feladatok várnak ránk a Nap évében, 2017-ben.

vous - 2017.01.02.
Mit hoz a Nap éve, mit hoz 2017? – az asztrológus elárulja

Reni szerint egyébként alapvetően nincs jó vagy rossz év, ő azt mondja, vannak jó és hasznos évek.

 Barátság  Naptár – 2017 Coelho, Paulo

Barátság Naptár 
Forrás:
www.alexandra.hu

A 2012-től 2016-ig terjedő időszakot – amely átnyúlik kicsit még 2017-be – két lassú mozgású égitest, az Uránusz és a Plútó kvadrátja uralta. Korszakváltást jelölnek, emlékeztetnek arra, hogy nem ragadhatunk bele a múltba, nem szabad félni a jövőtől, az ismeretlentől. Az Uránusz energiái mindent felgyorsítanak – a Plútó pedig továbbra is partner a gyors, rohamléptékű változásokban, és abban, hogy felszínre hozza mindazt, amihez foggal-körömmel ragaszkodunk, ami a mélyben instabil.

2016 asztrológus szemmel nézve azért is volt izgalmas, mivel a legtöbb bolygó változó jegyben haladt, amely alkalmazkodást követelt meg az állandó változásokhoz. A változó jegyek – Ikrek, Szűz, Nyilas, Halak – természetüknél fogva talán könnyebben meg tudtak ezzel birkózni, még ha a Szaturnusz komoly próbatételek elé állította is őket.

2016-ban a Mars majdnem fél évet töltött el a Nyilas és a Skorpió jegyekben, amely tovább nehezíthette a haladásunkat: átrendezhette az erőviszonyokat, sebezhetővé tehetett, külső és belső feszültség jellemezhette ezt az időszakot. Felléphettek a szexualitással, akaratérvényesítéssel kapcsolatos problémák, és bizony az egészségünkre is hatással volt: balesetekre, halálesetekre figyelmeztet – a Skorpió az elengedés és a mély átalakulások jegye.

mars horoszkóp

Milyen volt 2016, a Mars éve?

Állandóságra nem, ellenben sok változásra számíthatunk – írta egy éve előrejelzésében Reni. Vannak olyan hatások, amelyek most is érvényesek, ezért a 2017-es év megértéséhez még egyszer fussátok át, mit írtunk 2016-ra.

A teljes cikket ide kattintva olvashatjátok el.

A Mars és a Nap

Egy asztrológiai számítás szerint 2017 a Nap éve. Bármennyire is szeretnétek (ha szeretnétek) elfelejteni a Mars évét, Reni szerint a Mars és a Nap üzenete nem esik távol egymástól. Mindkét bolygóban benne van a vitalitás, az erő, mindkettő az önérvényesítéshez kapcsolódik. A legfontosabb üzenete, hogy

amit elkezdtetek 2016-ban, azt vigyétek tovább 2017-ben is.

Ugyan az aszrológiai újév csak március 21-én kezdődik, a 2017-es hatások már most érezhetőek, köszönhetően a Jupiter–Plútó kvadrátnak, amely 2016 november végétől már hat, és meghatározó szerepe lesz 2017 tavaszán és július vége–augusztus elején.

Nem tudom, ti mennyit agyaltok mostanában, mennyire  érzitek a feszültséget, de én nagyon. A körülbelül márciusig tartó időszakban ez így is maradhat, hiszen komoly átalakulás zajlik, sok munka folyik a tudatalattiban. Reni arra figyelmeztet, hogy ne féljünk a jövőtől, de arra is, hogy ez az időszak nem az elkényelmesedésről szól. Számítsatok a hullámvasútra, liftezésre: egyszer fent, egyszer lent lesztek.

Arra készüljetek, hogy a most következő történésekre – köszönhetően az Uránusz villámgyorsan átalakító hatásának – nem lehet felkészülni, de új irányba terel minket.

Objektum doboz

Mit hoz a Nap éve?

A Nap éve általában kedvez azoknak, akik a Nap évében születtek. Ennek villámgyorsan utánajárhattok Reni honlapján ebben a táblázatban. Ők amúgy jellemzően kreatívak, megbízhatók, vezetésre születtek – csak hogy néhány tulajdonságukat kiemeljem.

Érdemes azonban a Napot úgy is megnézni, hogy a saját, személyes horoszkópotokban csekkoljátok, melyik házban van, mert ez mutatja meg a fő témát, ami kiemelt lesz.

A Nappal általában a kreativitást, a teremtést, az uralkodást, az egót és az önkifejezést kötjük össze, így ezek a hatások érvényesek lehetnek 2017-re is. Reni szerint

az egyik legfontosabb téma az önkifejezés és az önfelfedezés, amivel ebben az évben foglalkoznunk kell.

„Sok tanácsadásom volt 2016-ban és nagyon sok ügyfelem döbbent rá arra, hogy nem is tudja, ő ki valójában, mert annyi szerepnek meg akart felelni. Hogyan kell önmagamnak lenni? Jó kérdés! Azt hogy kell?” – mondja asztrológus szakértőnk, aki szerint most van itt az ideje, hogy saját eszközöket keressünk arra, hogy kifejezzük magunkat. A legfontosabb, hogy ne erőltessük a dolgot, ha nem érezzük önazonosnak.

„Az életed alkotója te magad vagy. El kell indulni, sugároznod kell, mint a Nap, ki kell törnöd, kezedbe kell venni a saját sorsod irányítását. Más kérdés, hogy csak az tud elindulni, aki mert megtapasztalni és lezárni dolgokat.”

Objektum doboz

2017-ben Reni szerint nő a szakadék: lesznek az elégedetlenek, akik vágynak ugyan a kitörésre, kergetik az álmaikat tovább, de nem tesznek elég erőfeszítést. És lesznek, akik céltudatosan elindulnak és tesznek nagy dolgokat, hogy álmaikat elérjék. „A legeslegfontosabb, hogy tegyél szívvel-lélekkel, különben nem fog menni, az meghal benned és körülötted. A Mars évében még el lehetett lenni azzal, hogy valaki  küzdelmesen vívta a maga harcait, erőt, energiát nem kímélt, de a Nap évében ez kevés lesz.”

A Nap éve egyébként alkalmas arra is, hogy elindulva, megélve a változást, dolgozzunk a személyiségünkön is.

2017 a kitörés éve lehet sokak számára,

önmagunkról kell szólnia, az akaraterőnek, az önbizalomnak, a büszkeségnek kell jellemeznie. Változnak éltünk súlypontjai: ha például eddig a munka és a karrier volt fontos számunkra, ez eltolódhat a család irányába. Érdemes visszatekinteni, mi volt 7 évvel ezelőtt, amikor legutóbb a Nap évében jártunk.

Objektum doboz

A Nap és a különböző csillagjegyek

A legérdekesebb az előadásban talán az volt, hogy Reni egyféle szemléletváltásról beszélt, amely most megy végbe az asztrológiában. Ennek lényege, hogy nem a csillagjegyekről beszélnek a legtöbbet, hanem a bolygók hatásait emelik ki, amelyek a különböző csillagjegyeket különbözőképpen befolyásolják.

Ha eddig olvastátok Reni cikkeit a VOUS-n vagy a honlapján, akkor tudjátok, hogy tőle sosem kaptunk napi vagy hétvégi horoszkópot, de még havi előrejelzést sem. Már a VOUS-n is inkább a hatásokra hívta fel a figyelmet.

Ez azért van, mert mindenki – bármilyen csillagjegyben is született – sokkal jobban rá tud hangolódni a bolygókra.

És minél inkább ráhangolódunk a bolygók energiáira, ritmusára, annál könnyebben megérthetjük a bennünk zajló eseményeket és azok üzeneteit. Ahhoz, hogy egyénileg kinek mit hoz a jövő, figyelembe kell venni, hogy milyen folyamatok kezdődtek el 2016-ban, milyen változásokon van már túl, mit sikerült lezárnia. Mindenkinek a saját születési képletére felállított előrejelzésből lehet következtetéseket levonni az előtte álló időszakról.

Annyi azért előrejegyezhető, hogy mely jegyek mire figyeljenek.

  • Tűz (Kos, Oroszlán, Nyilas): számukra nem okoz nehézséget a Nap éve, a Nap tüze ott lobog bennük és szeretik megmutatni magukat, előtérben lenni, amit a Nap éve támogat. A Nyilasok mennek át a legnagyobb személyiségváltozáson, ezért számukra magasabban van a léc. A tüzes jegy szülötteinek azonban két feladatuk van: bízzanak önmagukban és abban, amit csinálnak.
  • Föld (Bika, Szűz, Bak): az ő feladatuk, hogy kiszakadjanak a napi rutint jelentő feladatokból, a haladás és elengedés útjára lépjenek – sok esetben még akkor is, ha ez elsőre anyagilag nem tűnik túl kedvezőnek. Higgyenek abban, hogy képesek új helyzetekben is megvalósítani és új rutinokat kialakítani, hiszen az erejük ebben van.
  • Víz (Rák, Skorpió, Halak): legfontosabb feladatuk önmaguk nyílt felvállalása, amely igazi kihívást jelent majd a számukra. Az emberi oldal megmutatása olyan kincs, amely valódi magabiztossággal töltheti el őket.
  • Levegő (Ikrek, Mérleg, Vízöntő): feladatuk, hogy a racionalitás mellett hallják meg a szív szavát is – így jutnak majd előre, és képesekké válnak kapcsolódni, új minőségi kapcsolatokat kialakítani.

Karmikus feladataink 2017-ben

Április végén vált jegyet a felszálló és leszálló holdcsomópontok alkotta tengely, amelynek karmikus vonatkozása van, tetteinkkel a jövő karmáját építjük. Április 28-tól Oroszlán felszálló–Vízöntő leszálló tengelyről beszélünk. Az Oroszlán – Tűz elemű jegy–- uralkodó bolygója a Nap, így nekem sem kellett az előadáson sokat agyalnom ahhoz, hogy lássam, a Nap évében ez még inkább megerősíti azt, amiről Reni eddig beszélt:

  • dolgozni kell magunkon,
  • erős, határozott személyiséggé kell válni,
  • növelni kell az önállóságunkat és egyedül kell létrehoznunk valamit, nem várhatunk másokra.

Komoly dilemmát okozhat majd, hogyan hangoljuk össze egyéni és a közösségi érdekeinket. Akit ennél bővebben érdekel a téma, jelentkezzen be Reni következő előadására.

2017 áprilisa mozgalmas hónapnak tűnik, sok bolygó irányt vált és retrográd mozgásban lesznek (Merkúr, Vénusz, Jupiter, Szaturnusz). Visszatérő lehetőségeket és eseteket hoznak életünkbe, amelyek ismerős helyzeteket generálnak.

Szaturnusz a Nyilasban

December 20-ig a Szaturnusz a Nyilasban tartózkodik, ami azért fontos, mert ez a bolygó mindig rámutat a hibákra, azt üzeni, a hibákból tanulni, tapasztalni kell. Asztrológusunk szerint lejárt az ismétlések, újra becsomagolt idézetek és bölcsességek kora. Csak akkor leszel hiteles, ha megtapasztalod azt, amiről beszélsz. Szóval, mire vártok?

Öntudatra fel! Induljatok el, a Nap éve segíteni fog benneteket!

Ajánlott cikkek