Egyéb kategória

Hatásos tippek, amikkel megőrizhetitek a szemeitek egészségét

Emlékeztek még arra a pillanatra, amikor először vettétek észre, hogy rosszabbul láttok? Homályosabbak voltak a távolban álldogáló emberek, a betűk egyre nehezebben olvashatók, és a fejetek is gyakran megfájdult emiatt. Úgy tartják, hogy ha nem használjuk az izmainkat, azok gyengülnek, ez pedig a szemeinkre is igaz! De a megelőzésért tehettek, például ezekkel a gyakorlatokkal.

vous - 2016.12.30.
Hatásos tippek, amikkel megőrizhetitek a szemeitek egészségét

1. Masszázs a jó látásért

Adjatok magatoknak egy szuper masszázst! Tegyétek a hüvelykujjatokat a szemzugotokhoz, majd induljatok el lágy nyomással a szemöldökötök vonalán, és tegyetek meg egy teljes kört a szemetek alatti résszel bezárólag. De figyeljetek oda arra, hogy óvatosak legyetek, mert ha fáj, akkor túl erősen csináljátok.

2. Amikor sétálni mentek

Amikor a szabadban sétáltok, próbáljatok meg minél többször a távolba tekinteni, ahelyett, hogy például a cipőtöket néznétek. Az egész napos monitorbámulás során ugyanis folyton magunk elé nézünk, nem fókuszálunk messzebb lévő tárgyakra, ami gyengíti az izmokat is.

Forrás:
pexels.com

3. Fáradt tekintet

Ismeritek azt az érzést, amikor a szemetek szinte leragad, és a tekintetetek is nagyon fáradt? Ilyenkor a legjobb megoldás – az alváson kívül, persze –, ha egy kis langyos vízzel megmossátok.

4. A répalé csodálatos hatásai

Tudtátok, hogy a répalé tele van A-vitaminnal? És azt, hogy ennek a csodálatos tulajdonságának köszönhetően a látásotokon is javíthat? Ha nagyon nehezen szokja meg a szemetek, hogy a sötétből világosba mentek, ez a csodaital gyorsan segít leküzdeni a problémát.

szem szempilla szemgolyó

Beteg a szemetek? Ilyen lelki problémák állhatnak a hátterében

A szem a lélek tükre – ebből pedig az is következik, hogy ha megbetegszik a szemünk, annak gyakran lelki problémák állhatnak a hátterében. Most összegyűjtöttem nektek, melyik szembetegség milyen problémára utalhat.

A cikk folytatásáért kattintsatok IDE!

5. Csak pislogjatok!

Sokszor azért fáj a fejünk és homályosul el a látásunk, mert nem pislogunk eleget. Általánosságban 16-20-at pislantunk egyetlen perc alatt, de van, hogy ez 6-8-ra csökken le. Ilyenkor a legjobb, ha odafigyeltek erre, és megpróbáltok minél többet pislogni, hogy ismét nedves legyen a szemetek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.