Egyéb kategória

Írjatok ti is naplót! – elárulom, milyen szuper előnyei vannak

Bridget Jones még 30 felett is előszeretettel írt a naplójába, és én ezt maximálisan meg tudom érteni. Ma már egyre kevesebben kezdenek bele ebbe a hobbiba, pedig higgyétek el, rengeteg szuper előnye van!

vous - 2016.12.28.
Írjatok ti is naplót! – elárulom, milyen szuper előnyei vannak

Első osztályos korom előtt kaptam egy arieles naplót, és fogalmam sem volt, mihez kezdjek vele. Ez a baj a noteszokkal; tök jól néznek ki, de az esetek többségében ötletünk sincs, mit írhatnánk bele. Én akkoriban ismerkedtem meg a betűkkel, de nem bírtam várni, és hiányos tudásommal, sok-sok helyesírási hibával, de elkezdtem naplót vezetni. A legelső bejegyzést 1999-ben írtam, 7 évesen, amikor egy iskolai előadás után teljesen fel voltam pörögve a tűzijátékok miatt. Azóta pedig kihagyásokkal ugyan, de sosem hagytam abba a naplóírást; és elárulom, miért ajánlom mindenki másnak is!

1. Láthatjátok, mennyit változtatok

Érdekes visszaolvasni, hogy a kapcsolatokkal, barátságokkal, de akár munkával kapcsolatban mennyit változott a világnézetetek. Hogy ami anno igazi világfájdalom volt, ma már csak egy vállvonást kapna tőletek. Vagy hogy egy srác, aki egykor tökéletes volt a szemetekben, évekkel később mennyire másmilyennek tűnik. Ráadásul azt is észrevehetitek, ha ugyanazt a hibát követitek el újra, csak sokkal később, akár egy másik személlyel; elolvasva a régi tapasztalatokat, észrevehetitek ezeket a körforgásokat, és tehettek is ellene.

naplo-iras-fuzet-notesz-emlekek

Híres naplók, amiket nektek is el kell olvasnotok

Emlékek napja van a VOUS-n, és mikor megtudtam, hogy erről lesz ma szó, egyből felvetettem a naplókkal kapcsolatos ötletemet, aminek eredményeként most olyan naplókat fogok bemutatni nektek, amiket kötelező elolvasnotok!

A cikk folytatásáért kattintsatok IDE!

2. Feszkólevezető, 0–24-ben elérhető lélekdoktor

Gondoljatok csak bele; van egy nonstop elérhető pszichológusotok, aki egyben a legnagyobb bizalmasotok. Meghallgat, sosem kritizál, segít gondolkodni, és még a feszültséget is levezeti. Na, hát ez a napló. Ide bármit leírhattok, ami a fejetekben van, és biztos, hogy nem fog elítélni semmiért. A nehezebb időszakaimban különösen gyakran előkerül a naplóm, hiszen amikor kiírom magamból, és visszaolvasom, megkönnyebbül a lelkem. Olyan ez, mint amikor a legjobb barátnőtöknek mesélitek el a problémáitokat, annyi különbséggel, hogy egyetlen apró részletet sem kell finomabban megfogalmaznotok.

3. Emlékek tárháza

Ma már az okostelefonokkal mindent meg tudunk örökíteni, de van valami különleges abban, hogy vissza is tudjuk olvasni a részleteket. A naplóim tele vannak olyan történetekkel, amikre magamtól nem is emlékszem már, csak olvasás közben ugranak be a képek; így viszont biztos, hogy sosem fogom elfelejteni őket.

4. Szakítás utáni segítség

A régebbi feljegyzésekből láthatjuk igazán, hogy honnan indultunk, és most hol tartunk. Hogy végül sikerült-e valóra váltani a terveinket, vagy hogy végül mennyire megváltoztak a vágyaink. A szakítás után is nagy segítség lehet; azzal, hogy mindig leírjátok, éppen hogy érzitek magatokat, vissza tudjátok követni a továbblépés folyamatait. Ha pedig esetleg egy újabb szakítás közepén találjátok magatokat, ezeket olvasgatva biztosíthatjátok magatokat arról, hogy nem lehetetlen kiheverni egy csalódást.

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!