Egyéb kategória

5 dolog, amit soha ne csináljatok a repülőn!

Oké, oké, a repülés sokakat stresszessé tesz, azonban ez nem ment fel senkit az alól, hogy normálisan viselkedjen a fedélzeten. Vannak szabályok, melyeket illő betartani a levegőben is.

vous - 2016.12.27.
5 dolog, amit soha ne csináljatok a repülőn!

Ha mondjuk mostanság fogtok repülni az ünnepek vagy a téli szünet miatt, ráadásul életetekben először, akkor olvassátok el ezt a cikkünket, melyből megtudhatjátok, mire számíthattok majd. Utána pedig térjetek vissza ide, ahol végigvesszük, mit NE csináljatok a fedélzeten.

takács nóra repülés telefon táska

„Mit vegyek fel és mit pakoljak el?!” – Az utazás legfontosabb alapszabályai

„Gyakorlat teszi a mestert” és „az ember a hibáiból tanul”. Ez a két bölcselet jutott eszembe először, amikor visszagondoltam arra, hogyan is kell profin nekivágni egy utazásnak, repülésnek. Eleinte elkövettem minden hibát: túl sok mindent vittem, aztán túl keveset, mára viszont pontosan tudom, mire van szükségem a fedélzeten, majd utána a nyaralás során.

Takács Nóra tovább mesél ebben a cikkben.

1. Mértékkel igyatok!

Feltételezem, nem bulizni mentek a repülőre, de ha mégis megkívánnátok egy pohár alkoholt, hát legyen. Azonban ne essetek át a ló túloldalára, semmi jó nem sülhet ki abból, hogy lerészegedtek a gépen.

2. Segítsetek a másiknak!

Én személy szerint gyűlölöm, amikor a vonaton nem segítenek egymásnak az emberek a csomagok felpakolásában. Ti ne legyetek ilyen udvariatlanok, ha látjátok, hogy valaki küszködik a poggyászával, segítsetek neki!

3. A goromba éneteket hagyjátok otthon!

A stewardessek nem a szolgátok, de természetesen a segítségetekre sietnek, ha szükségetek van valamire. Ha épp nem azonnal rohannak oda hozzátok, attól még ne legyetek durcásak, és ne kezdjetek el gorombán beszélni a légiutas-kísérőkkel. Az udvariasság nagyon fontos a levegőben is!

stewardess légiutaskísérő repülő

Egy stewardess titkai: luxusutak, elegáns szállodák – tényleg igazi a csillogás?

A lelkünk mélyén mindannyian eljátszunk egyszer a gondolattal, hogy milyen lenne stewardessként dolgozni. Abasiute Anna viszont nemcsak ábrándozott róla, hanem döntött, és légiutas-kísérő lett. Éppen átutazóban volt Pesten, mikor elkaptuk őt, és kifaggattuk arról, hogy tényleg luxusélet-e a stewardessek élete.

Ha kíváncsiak vagytok a válaszra, elolvashatjátok a cikket itt!

4. Tudjatok csendben maradni!

Ha olyan típusú emberek vagytok, akik szeretnek csacsogni, akár vadidegenekkel is, készüljetek fel arra, hogy nem a repülőn fogjátok kibeszélni magatokból az életeteket. Amennyiben azt látjátok a szomszédotokon, hogy nem nyitnak felétek, ne erőltessétek a dumcsit.

5. Legyetek körültekintőek!

Amennyiben olyan járattal utaztok, melyen állíthatóak az ülések, tanuljátok meg, hogy nem mozgathatjátok csak úgy a szék háttámláját. Vagyis nem illik. Nézzetek először alaposan szét, pillantsatok a mögöttetek ülőre is, esetleg megkérdezhetitek tőle, zavarná-e, ha ti döntenétek az ülésen.

Amúgy azt tudjátok, hogy mi történik a testetekkel repülés közben? Ha nem, akkor kattintsatok ide!

Ajánlott cikkek