Egyéb kategória

Szülők vallottak arról, miért adnának már más nevet a gyereküknek

Gyermeket vállalni felelős döntés, de ugyanez vonatkozik a gyermek nevének kiválasztására is. Van azonban olyan, amikor nem jól sül el a dolog, és a szülők csak fogják a fejüket, hogy miért is így hívják a gyereküket.

vous - 2016.12.19.
Szülők vallottak arról, miért adnának már más nevet a gyereküknek

Nemrég írt nektek cikket arról Emcsi, hogy milyen az élete azoknak az embereknek, akiknek különleges a neve. Picit maradjunk is a nevek témakörénél, ugyanis egy külföldi oldal arról számol be, hogy miket bántak meg szülők utólag a gyermekük névválasztásával kapcsolatban.

kislány gyerek

Azta! Ezek a legfurcsább magyar és külföldi gyereknevek

Egy gyerkőcnek nevet választani sosem egyszerű, ezer meg ezer változat átfut a szülők agyán, míg megtalálják a legjobbat. Bár Kim Kardashian névválasztásán őszintén szólva annyira nem lepődtünk meg, így is felülmúlta az elvárásainkat. Az azonban, hogy a sztárok furcsa, már-már elképzelhetetlen nevet adnak a gyerekeiknek, nem ritka. De mi a helyzet Magyarországon?

Az itt kiderül!

Egy felmérés eredményeiről van szó, melyben a résztvevők 20%-a vallotta be: megbánta a gyermeke első vagy második keresztnevét. Képzeljétek, volt, aki már hat héttel a kicsi világrajöttét követően ezen az állásponton volt. Az azért elég durci, nem?

Mikrodivat a Nagy Almában – Ők a legstílusosabb gyerekek a világ túloldalán

Új gyereknevek, amiktől elzsibbad az agyatok

Sokan szinte kiskoruk óta tudják, mi lesz a lányuk vagy a fiuk neve, ha egyszer majd lesznek gyerekeik. Ezzel szerintem nincsenek egyedül. Mindenesetre van pár szülő, akik merészen viccesre vették a névadás dolgot, és olyan nevek születtek, amiken még mi is eltűnődtünk…

A cikk folytatásáért kattintsatok ide.

De jöjjenek kicsit konkrétabb dolgok. A szülők 21%-a mondta azt, már nem érzi jónak azt a nevet, amit az utód visel, 20%-a azt, hogy mások befolyásolása miatt döntöttek akkor, és nem önszántukból, ezért vegyesek az érzéseik. 11%-nyi ember pedig a helyesírás és a kiejtés miatt gondolná át újra. Az egészben az a legfurcsább, hogy az eddig elhangzott százalékok ellenére mindössze 9% változtatná meg most a gyereke nevét.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.