Mindannyiunknak fontos a karácsony, és mindenkinek mást és mást jelent. Van, aki ragaszkodik a gyerekkori rituálékhoz, a klasszikus menühöz, mások attól érzik ünnepinek, hogy új és izgalmas finomságokkal lephetik meg szeretteiket. Mi a megoldás, hogy mindenkinek kedvére legyen?
Szerencsére – jó esetben – családban élünk, ahol vannak időnként új szereplők, fontos új személyek, barátok, barátnők, vőlegények, menyasszonyok, férjek, feleségek, sógorok és sógornők, bébik és gyerekek, szóval nem lehet mindig ugyanolyan, a kedvükért változtatnunk, újítanunk kell, hogy mindenkinek jó legyen. Nagyon izgalmas az ünnepre való készülődés, de nehéz döntéseket is meg kell hoznunk:
milyen legyen az idei menüsor, hogy a klasszikusok hívei és az újdonságokra éhezők is élvezzék a menüt?
Az igazán klasszikus menü szerint a halászlé, a rántott hal, a töltött káposzta és a bejgli az alap. Ezekből a halászlé és a rántott hal elég megosztó, ráadásul nem is gyerekbarát, szóval mindenképpen kell még olyan kiegészítés, amit a kicsik is szívesen megesznek, és persze a nagyok is sóvárogni fognak utána.
Ez az egyetlen grafika teszi stresszmentessé a karácsonyi készülődést
Melyik nő gyomra nem szorul össze, mikor eljut a tudatáig, hogy lassan bizony készülődni kell az ünnepekre a többi szokásos ezer dolog mellett? Ha minden decemberetek úgy telik, hogy összevissza kapkodtok, és minden az utolsó pillanatra marad, írjátok össze magatoknak a menetrendet, hogy a karácsony tényleg meghitt hangulatban telhessen.
A cikk folytatása ITT jön!
Ha nem szeretnénk kibabrálni magunkkal, hogy rengetegfélét kelljen főznünk, akkor a legideálisabb megoldás, ha a klasszikusok híveinek készítünk egy nagy adag töltött káposztát. Ebből mindenki szívesen eszik, ráadásul tartalmas és kiadós, sokáig eláll, szóval ha a kreatívabb menünknek sikere lenne – legyen! –, az erkélyen vagy a hűtőben akkor is hetekig eláll, és a karácsony utáni napokban nem lesz gondunk a főzésre.
A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!