Ha betértek valamilyen vendéglátói egységbe, mindig tartsátok szem előtt, hogy a pincérek is emberből vannak. Talán csúnya kifejezés, de ne bánjatok velük úgy, mint a kutyákkal. Íme néhány dolog, melyekkel sokkal korrektebbek lehettek a felszolgálóval.
1. Közöljétek, milyen asztalt szeretnétek!
Amikor odafordultok a pincérhez, hogy melyik asztalt ajánlja, mondjátok meg neki, ha nem akartok hatalmasat dőzsölni. Így nem veszitek el más elől azt a helyet, melynél sokkal erősebbek a fények az étkezés miatt. Egy két pohár italhoz elég egy sötétebb hely is. Plusz ne kérjétek négy főre az asztalt, ha egész este úgyis csak ketten lesztek.
2. Ne kérdezősködjetek olyan étel után, amely nincs az étlapon!
Felesleges köröket játszotok le akkor, ha elkezdetek olyan ételek után kérdezősködni, melyeket nem tüntettek fel az étlapon, de ti szívesen megennétek. Mielőtt betértek egy étterembe, nézzétek meg a bejáratnál kihelyzett étlapot, és így megspórolhatjátok magatoknak a kellemetlen perceket és kérdéseket.
3. Ne legyetek kíváncsiak minden apró összetevőre!
Ahelyett, hogy megkérdeznétek, hogy ezt miből vagy azt miből készítik, jelezzétek a pincér számára, hogy ti milyen érzékenységben szenvedtek. Kérdezzétek meg, figyelembe tudnák-e ezt venni az étel elkészítése során. Amennyiben nem, hagyjátok a grimaszolást, rendeljetek mást, egy salátával biztosan nem lőhettek mellé. Legközelebb pedig tájékozódjatok egy étterem kínálatáról, mielőtt betértek oda.