Egyéb kategória

5 illat, melyek nélkül nem is karácsony a karácsony

Az illóolajok egész évben sokak kedvencei, de azért az utolsó hónapban kerülnek igazán főszerepbe. Legalábbis azoknál biztosan, akiknél illat nélkül nem karácsony a karácsony.

vous - 2016.12.17.
5 illat, melyek nélkül nem is karácsony a karácsony

A napokban Takács Nóra megosztott egy képet az Instagram-oldalán, amin az látható, hogy épp valamilyen illatot párologtat az otthonában. Hogy milyet? Nem kell sokat keresgélni, két hashtag is a segítségünkre van: #fahejasalma, #gyomberillat. Lám-lám, milyen remekül választott (most is) a VOUS egyik anyukája. Ez a két illat elengedhetetlen része az ünnepi időszaknak, de én még ajánlanék melléjük párat!

Objektum doboz

1. Fenyő, erdei fenyő

Oké, 24-étől már nincs szükségünk pluszfenyőillatra, hisz a karácsonyfa úgyis gondoskodik erről az aromáról. De ki bírja ki addig? Egy igazi karácsonymániás biztosan nem!

Objektum doboz

2. Fahéj, fahéjas alma/szilva

A fahéjas illatok olyan hagyományosak már, mint a piros-zöld karácsonyfa. Most őszintén, kit érdekel? Nem lehet betelni ezekkel sem!

Objektum doboz

3. Tömjén

A tömjénről nemrég írtam épp nektek, hogy mennyire jó kis arcápolási szer lehet belőle. De elsődlegesen azért még mindig az illatáért imádjuk, nem?!

Objektum doboz

4. Szegfűszeg

Bevallom, nekem a szegfűszeggel kapcsolatban az első gondolatom a forralt bor. A karácsony nekem nemcsak az illóolajok nélkül nem karácsony, hanem forralt bor nélkül se.

Objektum doboz

5. Gyömbér

Jó, jó. A gyömbér egész évben létszükséges lehet, mondjuk egy megfázás esetén. De próbáltátok már párologtatni az olaját? Még nem? Hát azt ajánlom, ne várjátok meg vele 2017-et!

Objektum doboz

viasz tart párologtató

Ha nem csípitek az olajokat, akkor párologtassatok viaszt az otthonotokban!

Bevallom őszintén, biztosan nem új találmány az, hogy az olajcseppek és a víz helyett viasz kerül a párologtató tetejébe, de én csak mostanság találkoztam ezzel a lehetőséggel. Ezért gondoltam arra, hogy írok nektek erről egy cikket, hátha számotokra is újdonság lesz, és kedvet kaptok kipróbálni.

A folytatásért kattintsatok ide!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.