Egyéb kategória

„Kibaszott szofisztikált az egész könyv” – Tibi atya könyvbemutatóján jártunk

Tibi atyáról már biztosan hallottatok. Tudjátok, ő az a humbákföldi lecsúszott pap, aki görbe tükröt mutat a társadalomnak, és a Facebookon több mint egymilliós rajongótáborral büszkélkedhet. Most megjelent második könyve, melynek könybemutatóján mi is ott voltunk. 

vous - 2016.12.12.
„Kibaszott szofisztikált az egész könyv” – Tibi atya könyvbemutatóján jártunk

A Tibi atya és a humbákföldi legenda című könyvet természetesen Tibi atya kocsmájában, a Humbák Művekben mutatták be ministránsai, vagyis a fiktív pap mögött álló csapat. A könyv hátulján lévő (nem) ajánlás már felcsigázott minket!

„A könyvet nem ajánljuk: gyenge idegzetűeknek, kiskorúaknak, konzervatívoknak, liberálisoknak, analfabétáknak, szellemi fejlődésben lévőknek, pszichopatáknak, akik tankönyvként tekintenek rá, jóérzésű embereknek, de úgy általában senkinek sem, aki legkisebb tisztelettel is viseltetik az emberi kultúra iránt.”

Forrás:
Kerepeczki Anna

De most komolyan, mi ennek a „pusztítóan alpári kalandregénynek” a célja?

A „gusztustalan” könyv egyik fő célja, hogy a fiatalok többet olvassanak. Szerzői azt szeretnék elérni, hogy a fiatalok forgassák a lapokat, mert sokszor azt tapasztalják, hogy ha egy háromsoros poénnál többet kell olvasniuk, akkor már átkattintanak, illetve a teljes blogbejegyzést el sem olvassák, csak a cím alapján kommentelnek.

Mivel rengeteg indulatos kommentet kapnak ők is, körbenéztek, mi a helyzet más magyar híroldalak kommentjeivel, és ott is azt tapasztalták, hogy az emberekben nagyon sok elfojtott indulat van, ami a kommentekben fel-felbuggyan. Ezekből a kommentekből vették azokat a jelenségeket, amiket a könyvben felnagyítva és „túltolva” mutatnak be. Hogy miért? 

Azt szeretnénk, ha az emberek megundorodnának tőle. 

Forrás:
Kerepeczki Anna
Tibi atya Oravecz Nóra

Tibi atya vagy Oravecz Nóra „gyűlöli a nőket”?

Ó, jaj, annyi módja lehetett volna annak, hogy Oravecz Nóra tevékenységét kritizálja Humbákfalva fiktív plébánosa! De nem, Tibi atya mégis azt az utat választotta, hogy leszbikus pornófilmek sztárjaként ábrázolja a bestsellergyárost, most pedig hetykén tagadja, hogy nőgyűlöletről volna szó. Sőt: állítja, hogy maga Oravecz az, akiről ez inkább elmondható. A teljes cikket ide kattintva elolvashatjátok.

Miről szól a könyv?

Ez egy interaktív kalandkönyv, vagyis az olvasó maga a főszereplő, és a döntései függvényében haladhat tovább a történeten. Ennek következtében nagyon sokszor végzetes döntéseket is hozhat, és belehalhat a hibáiba, viszont ahhoz, hogy nyerjen, gátlástalannak kell lennie, és a legsötétebb társadalmi beidegződéseken kell átgyalogolnia, így szerezheti meg Tibi atya soha ki nem fogyó fröccsös poharát.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Mit üzennek az olvasóknak? 

A pszichopatákat leszámítva mindenkinek meleg szívvel ajánlom, ők ugyanis félő, hogy útmutatónak tekintik ezeket.  

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.