Egyéb kategória

Elképesztő dolgot talált fel egy 13 éves kislány

Egy nyolcadik osztályos kislány bemutatta, hogy a kor nem is olyan fontos, ha forradalmi találmányokról van szó. Mindössze 13 évesen sikerült ugyanis felfedeznie egy olyan orvosi eszközt, ami rengeteg ember gyógyulását gyorsíthatja fel.

vous - 2016.12.08.
Elképesztő dolgot talált fel egy 13 éves kislány

Anushka Naiknaware egy nyolcadik osztályos kislány, aki szabadidejében játékok és internetezés helyett inkább feltalált valamit. Ráadásul nem is akármit! Előállt ugyanis egy olyan különleges ragtapasszal, ami megfelelően nedvesíti be a krónikus sérüléseket, ezáltal pedig sokkal gyorsabban gyógyulhatnak meg a betegek.

„Sokan nem nedvesítik be a sebeket, de az igazság az, hogy épp ez játssza a legfontosabb szerepet abban, hogy minél gyorsabban meggyógyuljanak a sérülések” – árulta el a kislány az Upwortynek.

A ragtapasz pont megfelelő szinten tartja ezt a nedvességet, és az orvosoknak még csak le sem kell szedniük a sebről, hogy megvizsgálják az aktuális állapotát. A találmányt leginkább idősebb embereken szeretnék használni, akik diabétesszel küzdenek, de már felmerült, hogy a katonaságnál is jól jöhet ez az újítás.

Objektum doboz

A kislány persze hatalmas kitüntetést kapott a 2016-os Google Science Fairen: a díj mellé 15 ezer dollár járt, egy utazás Dániába, és a Lego egy éven át mentorálja őt, hogy segítsék a találmányát minél előbb használatba helyezni.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.