Egyéb kategória

Elképesztő dolgot talált fel egy 13 éves kislány

Egy nyolcadik osztályos kislány bemutatta, hogy a kor nem is olyan fontos, ha forradalmi találmányokról van szó. Mindössze 13 évesen sikerült ugyanis felfedeznie egy olyan orvosi eszközt, ami rengeteg ember gyógyulását gyorsíthatja fel.

vous - 2016.12.08.
Elképesztő dolgot talált fel egy 13 éves kislány

Anushka Naiknaware egy nyolcadik osztályos kislány, aki szabadidejében játékok és internetezés helyett inkább feltalált valamit. Ráadásul nem is akármit! Előállt ugyanis egy olyan különleges ragtapasszal, ami megfelelően nedvesíti be a krónikus sérüléseket, ezáltal pedig sokkal gyorsabban gyógyulhatnak meg a betegek.

„Sokan nem nedvesítik be a sebeket, de az igazság az, hogy épp ez játssza a legfontosabb szerepet abban, hogy minél gyorsabban meggyógyuljanak a sérülések” – árulta el a kislány az Upwortynek.

A ragtapasz pont megfelelő szinten tartja ezt a nedvességet, és az orvosoknak még csak le sem kell szedniük a sebről, hogy megvizsgálják az aktuális állapotát. A találmányt leginkább idősebb embereken szeretnék használni, akik diabétesszel küzdenek, de már felmerült, hogy a katonaságnál is jól jöhet ez az újítás.

Objektum doboz

A kislány persze hatalmas kitüntetést kapott a 2016-os Google Science Fairen: a díj mellé 15 ezer dollár járt, egy utazás Dániába, és a Lego egy éven át mentorálja őt, hogy segítsék a találmányát minél előbb használatba helyezni.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek