Egyéb kategória

Ezért NE zuhanyozzatok tovább 10 percnél!

Egy fárasztó nap után semmi nem esik jobban, mint egy hosszú, forró zuhany. Megnyugtatja az idegeket, jót tesz a befeszült izmoknak, utána pedig frissen, illatosan fekhettek be az ágyatokba. De talán mégsem célszerű olyan hosszúra fogni a zuhanyzást...

vous - 2016.12.04.
Ezért NE zuhanyozzatok tovább 10 percnél!

Lehet, hogy érdemesebb magatokat megjutalmazni némi csokival, mint sok-sok meleg vízzel! De mégis mi a baj egy hosszabb tusolással? Dr. David Bank bőrgyógyász szerint kiszáríthatja a bőrt, míg egy rövidebb zuhanyzás nem.

Azt javaslom, inkább rövidebb ideig zuhanyozzatok meleg, ne pedig forró vízzel, nagyjából 5-10 percig.

A forró víz ugyanis irritálhatja a száraz és érzékeny bőrt, főként a téli hónapokban. A rövidebb zuhanyzás pedig megelőzi, hogy megfosszátok a bőrötöket a természetes olajoktól – írja a She Finds. Szóval, ha szép bőrt szeretnétek, akkor a víz ne legyen túl forró, és 10 percnél tovább semmiképp ne áztassátok magatokat!

Forrás:
istock.com

Apropó, melyik a jobb, ha este, vagy ha reggel zuhanyoztok? IDE kattintva elolvashatjátok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.