Egyéb kategória

5 dolog, amit sose tegyetek, ha Nagy-Britanniába utaztok

Külföldi országba utazni mindig nagyon izgalmas, főleg, ha egy teljesen idegen kultúrával ismerkedünk. Nagy-Britannia nincs olyan messze, nem annyira elérhetetlen úti cél, éppen ezért úgy gondoljuk, mindent tudunk a kimért britekről. Nem biztos!

vous - 2016.12.04.
5 dolog, amit sose tegyetek, ha Nagy-Britanniába utaztok

Időjárás és időjárás. A téma, amiről a britekkel bármikor lehet beszélni. Ezenkívül viselkedéskultúrájuk és udvariasságuk világhíres, de, hogy a konkrétumok se maradjanak ki, mutatunk 5 olyan dolgot, amit sose csináljatok, ha Nagy-Britanniában jártok!

barok-eszter-brexit-eu-uk

A brit kilépés: mi lesz most az Angliában élő magyarokkal?

Csütörtök éjjel 11-kor véget ért Nagy-Britanniában a népszavazás arról, hogy EU-tagok maradjanak-e. Elképesztően szoros eredménnyel, de győzött a Brexit: 51,9 : 48,1 százalékos arányban a brit szavazók úgy döntöttek, hogy nem kívánnak EU-tagok lenni. De mi lesz most velünk, magyarokkal, főleg azokkal, akik kint élnek? A leggyakoribb kérdések, válaszok.

A cikk folytatása ITT jön!

Megpróbáltok brit akcentussal beszélni

You sound like you're from LÁNDON.

Viccesek lesztek, ugyanakkor idegesítőek is. Arról nem is beszélve, hogy 56 bejegyzett akcentus létezik az Egyesült Királyságban, ezeknek pedig vagy száz változata van.

Puszi üdvözléskor

A kézcsók teljesen kihalt az Egyesült Királyságban. Puszizkodni pedig szigorúan közeli ismerősök szoktak, azt is csak az arc egyik oldalán. A férfiak kezet fognak, még akkor is, ha közeli barátok találkoznak.

„How do you do”

Hiába tanították meg ezt nekünk a gimiben, Nagy-Britanniában ezt szinte már senki sem használja. Találkozáskor, bemutatkozáskor simán csak: „Nice to meet you!”

royal-palace-budapest-chain-bridge-danube-159177

A leghülyébb kérdések, amiket a pestiek feltesznek a vidékieknek

Nem hiányzik a madárcsicsergés? Vidéken is hallottatok róla? Ott van iskola? Nem tudom, hogy vannak vele a vidéki olvasóink, de én, mint dombóvári, rengetegszer találkozom idegesítő kérdésekkel, amiket a pestiek rendszeresen feltesznek. Most mindenre válaszolok!

ITT folytatódik a cikk!

Mozgólépcső

Ahogy itthon is egyre inkább téma, az angolok is elvárják, még a külföldiektől is, hogy mindig a jobb oldalra álljanak a mozgólépcsőn. Ezenkívül ők sosem tolakodnak, MINDENHOL sorban állnak, és nagyon durván beszólnak azoknak, akik nem így tesznek.

Ne mondjátok azt, amit gondoltok!

Az angolok nem túl egyenesek, és nem szeretnek konfrontálódni sem. Pl.: kibeszélnek másokat, pletykálnak, de ezt szigorúan egymás háta mögött teszik.

Kihagytunk valamit? Írjátok meg, ti mit tapasztaltatok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.