Egyéb kategória

Őszintén beszélt megerőszakolásáról Evan Rachel Wood

A színésznő a Rolling Stonesnak adott interjújában mesélt szexualitásáról, erőszakról és arról, hogy öngyilkos akart lenni a húszas évei elején.

vous - 2016.11.29.
Őszintén beszélt megerőszakolásáról Evan Rachel Wood

Evan Rachel Wood nemrég egy interjúban vallotta be, hogy élete során kétszer is megerőszakolták – egyszer a saját partnere, egyszer pedig egy bártulajdonos.

Nem hinném, hogy olyan világban élünk, ahol csöndben lehetne maradni ilyesmivel kapcsolatban

– nyilatkozta, majd később egy Twitter-üzenetben bővebben is kifejtette, mi történt vele pontosan.

Objektum doboz

Amikor először történt, azt hittem, ez nem is igazi erőszak. Amikor pedig másodszor is előfordult, magamat okoltam a történtekért

– írja. És ezzel az érzéssel nincs egyedül: a legtöbb erőszakon átesett áldozat ugyanis képtelen beszélni a történtekről, mivel fél, hogy őt fogják érte okolni. Erre jó példa az is, amin a színésznő átesett – mivel az elkövető egyik esetben a partnere volt, sajnos lehet rá számítani, hogy a közvélemény (sőt, sokszor az ismerősök is) azzal jönnek majd, hogy ez nem valódi erőszak, mivel nem ismeretlen volt a tettes. Pedig minden, ami saját akaratotok ellenére történik, erőszaknak számít! A statisztika alapján pedig az erőszakot 80%-ban ismerős, vagy maga az (ex)partner követi el, szóval legtöbbször nem a sötétben megbúvó, éjszaka lecsapó szatíroktól kell rettegni, bármennyire is ez van a köztudatban. Nálunk meg főleg nem kell a szomszédba menni az áldozathibáztatásért: elég csak a méltán híressé vált rendőrségi oktatófilmre gondolni.

A beszélgetés alatt szóba került Wood biszexualitása és az is, hogy a húszas éveiben öngyilkosságot akart elkövetni, ami saját bevallása szerint élete egyik „legjobb és egyben legrosszabb élménye” volt, pont amiatt, mert túlélte és sikerült kimásznia a gödörből.

A színésznő bevallotta, még mindig nem lépett túl a szörnyűségeken, de próbálja a fájdalmát és az energiáit a munkájába ölni.

A démonok örökre ott maradnak veled, de ha felhasználod az energiáid arra, hogy valami kreatívat alkoss, úgy érezheted, hogy semmi sem történt hiába. Ez az egyetlen módja a megbékélésnek.

erőszak

Sztárok, akik nyíltan beszélnek megerőszakolásukról

Az áldozathibáztatás még mindig dívik a világon. Sokan emiatt hallgatnak arról, hogy a múltjuknak van egy darabkája, amit sötétbe borított a nemi erőszak. Éppen ezért fontos, hogy azok az emberek, akiket sokan követnek és figyelnek, beszéljenek a saját történetükről. Ez sok erőt ad a többi áldozatnak.

A cikk folytatásáért katt IDE >>

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd az ingyenesen hívható 116-123-as vagy 06 80 820 111-es telefonszámot! Online segítséget itt kaphatsz. Amennyiben másért aggódsz, ezt az oldalt ajánljuk figyelmedbe.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.