Egyéb kategória

5 dolog, ami mindenkivel megtörténik, ha kiskutyája lesz

Egy kiskutya hatalmas ajándék, de egyben nagy felelősséggel is jár. Nemcsak egy hűséges barátot kapsz, aki mindig melletted lesz, hanem egy társat is, akiről gondoskodnod kell. Igaz, kezdetben talán nehéz lesz, de egy kutyus minden fáradozást megér!

vous - 2016.11.26.
5 dolog, ami mindenkivel megtörténik, ha kiskutyája lesz

Ha kutyátok lesz, akkor az életetek teljesen meg fog változni. Hajnalban el kell menni a kutyussal sétálni, a cipőitek nagy része meg lesz csócsálva, és néha szagos „ajándékokba” botlotok majd a lakásban. Nem könnyű, de egy hűséges barátnak bizony nagy ára van: a feltétel nélküli szeretet és gondoskodás. A következő 5 dolgon például mindenki kersztülmegy a PureWow szerint, akinek kiskutyája van.

1. Többet fogtok mozogni

Egy kiskutyus semmit sem szeret jobban, mint játszani. Amikor nem alszik, állandóan csak ugrál és rohangál, amivel titeket is arra késztet, hogy vele együtt mozogjatok. Örüljetek, hogy veletek van, mert hála neki egészségesebbek vagytok!

2. Fáradtak lesztek. Nagyon, nagyon fáradtak

Egy nyolchetes kiskutya hólyagja gyakorlatilag akkora, mint egy mogyoró. Szóval ne csodálkozzatok, ha hajnali 3-kor fel kell kelnetek csak azért, mert neki pisilnie kell. Én azt javaslom, legyen otthon kávé az első hónapokban…

Objektum doboz

3. Sírni is fogtok egy kicsit 

Az első pár éjszaka valószínűleg nyöszörögni fog a kutyus, hogy nem mehet be a házba, vagy hogy nem fekhet be veletek az ágyba. Ezt nagyon rossz hallgatni, hiszen nem akarjátok, hogy rossz legyen a kutyusnak, de muszáj erősnek lennetek, és megtanítani arra, hogy mit szabad és mit nem. Ez nektek is nehéz lesz, előfordulhat, hogy még sírni is fogtok, de ez a kutyus érdeke is, nem csak a tiétek.

kutya iskola

„Minden kutya szót fogad” – Korom Gáborral, a Tükör módszer alapítójával beszélgettünk

„12 éves korában már kutyaiskolát vezetett, foglalkozott munkakutya-versenyzéssel, mígnem felismerte, hogy nem a kutyák különböző kunsztokra tanítása mozgatja, hanem az, hogy a gazdát megismertesse a kutyájával. Korom Gáborral, a Tükör módszer alapítójával beszélgettünk.”

A teljes cikket ide kattintva olvashatjátok.

4. Egy csomó pénzt el fogtok költeni

Állatorvos, póráz, kutyakaja – és ezek csak azok a dolgok, amik feltétlenül szükségesek. Arról már nem is beszélek, mi törtéik akkor, ha megláttok egy pöttöm kasmírpulóvert a kisállatboltban… 

5. Nem fogtok emlékezni arra, milyen volt az élet kutya nélkül

És már nem is akartok rá emlékezni 🙂 

Objektum doboz

Címkék: #állat #gazdi #kutya
Ajánlott cikkek