Egyéb kategória

Soha többé hónaljtáska! – Alternatív divattippek, ha a Szívek szállodája szerint öltöznétek

Tavaly októberben bombaként robbant a hír: visszatér a képernyőre a Szívek szállodája. Azóta szinte hetente szivárognak ki infók, képek, kulisszatitkok és trailerek – ennek mára vége, az igazi fanok végre boldogan ébredhetnek: megérte várni, mától viszontláthatjátok kedvenceiteket! 

vous - 2016.11.26.
Soha többé hónaljtáska! – Alternatív divattippek, ha a Szívek szállodája szerint öltöznétek

Oké, az már biztos, hogy újra láthatjátok őket, de a nagy kérdés: miben? Vajon milyen ruhákkal tér vissza egy sorozat, aminek lassan több mint tíz éve, hogy vége lett? Vajon úgy járunk, mint a Szex és New Yorkkal? Hogy az izgalmas, kreatív szettek helyett tökéletesen megtervezett jelmezek néznek ránk vissza? A kérdésre hamarosan meglesz a válasz, de addig is íme néhány szerethető és kevésbé szerethető divatbaki, amit a szereplők helyében ma már valószínűleg nem vagy épp másként követnénk el.

1. Harry Potter-sál, ami semmit nem takar

Lorelai előszeretettel viselte a legnagyobb hóban is az épp csíkos vagy egyszínű, nyakba dobott sálját, aminek mára már semmi funkciója nincsen. Legutoljára a Harry Potterben láthattuk ezeket a sálakat, a Griffendél színeiben. Ma már inkább a körsál és a takarósál a sláger, ami nem is csoda, hiszen ezekben TÉNYLEG nem fázik a nyakunk. Elvégre ez lenne a cél, nem? De! 

Forrás:
Facebook/Gilmore Girls
sál takaró

Divat és kényelem egyben: az ősz kedvence a takarósál

Ki mondta, hogy az őszi időjárás és a divat nem jön ki jól egymással? Szerencsére nem kell választani a meleg ruhák és a trendi darabok között, a takarósál ugyanis mindkét célnak tökéletesen megfelel!

​Egy korábbi cikkünkből ide kattintva mindent megtudhattok az idei slágerdarabról!

2. Hónaljtáska? Soha többet!

Szinte nem volt olyan epizód, ahol ne bukkant volna fel egy hónalj alá csapott kistáska, ami akkor minden lánynak kötelező kedvence volt. Szerencsére mára mi is és a hónaljunk is fellélegezhet: nem nyomorgatjuk többé ilyen darabokkal. Helyette pakoljatok kényelmes hátizsákokba, gymbagekbe, oversized női táskákba, a kisebb fazonokat pedig hagyjátok meg alkalmakra. 

Forrás:
Facebook/Gilmore Girls
táska illusztráció cséfalvay fanny

A hátizsákok ma már minden stílusos nő gardróbjában helyet kaphatnak – így hordjátok őket!

„Néhány éve még nem gondoltam volna, hogy a hátizsákról a túrázáson és az iskolai éveken kívül bármi más is eszembe jut majd. Nem sejtettem, hogy a napi ruhatáram részeként gondolok majd rá. Ám a trendek változásával a szabályok is változnak, a határ a sportos és az elegáns irányzat között pedig elmosódni látszik” – kezdi egy korábbi cikkét Fanny, aki megmutatja, hogyan és mivel viseljetek hátizsákokat.

3. Mintás ingek akkor és most

Lorelai mintás ingjét ma is megirigyelhetnénk, hiszen idén mást sem látni a felsőkön, mint macskákat, kacsákat, virágokat és geometriai formákat. Ha rá és ránk hallgattok, ti is beszereztek egyet, ez az, amivel nem lőhettek mellé, és még jó sokáig a gardróbotok része lehet – ahogy ezt a sorozat is bizonyítja. 

Forrás:
Facebook/Gilmore Girls
 Idén ősszel már nem a kockás ingek a legmenőbbek: hamburgert és macskát minden felsőre!

Idén ősszel már nem a kockás ingek a legmenőbbek: hamburgert és macskát minden felsőre!

A reggeli készülődéskor nincs is rosszabb pillanat annál, mint amikor fél óra keresgélés után belénk hasít a „nincs egy göncöm se” érzés. Nos, ezeken a napokon érdemes a kedvenc farmerünkhöz és egy kockás mintás inghez nyúlni. Fiatalos, laza és nem utolsósorban vicces is, így az egész borús napot feldobhatjuk vele. Hogy hogyan? ITT megnézhetitek!

4. Pólóra pólót? Majdnem!

Emlékeztek még, amikor előszeretettel vettük elő az elnyűtt hosszú ujjú felsőnket, amire csak rákaptunk egy menő pólót? Igen, pont mint Lorelaion! Na, ez az, amit ma felejtsetek el! A rétegek jó dolgok, pláne idén ősszel, de nem mindegy, hogyan variáljátok a ruhadarabokat. 

Forrás:
Facebook/Gilmore Girls
az-osz-legnagyobb-trendje-retegezzetek-a-ruhaitokat-6

Tüllszoknya farmerre? Simán!

Lassan teljesen beköszönt az ősz, elrakhatjuk a lenge nyári ruháinkat és előszedhetjük a vastagabbnál vastagabb őszi holmikat. Vagy pont hogy nem! Az idei szezon ugyanis megint a réteges öltözködésről fog szólni, csak ezúttal a nyári kedvenceinket is bevonhatjuk a buliba. Hogyan? A legjobb street style képekből megtudhatjátok

5. Nagyi kötötte pulcsi? Gondoljátok újra!

Nagyon szép dolog, ha a nagymamánk köt nekünk valamit, de nem feltétlen kell mindenhová azt hordani. A nagyi kötötte pulcsikat tartsuk meg a hétvégi bekuckózós programunkhoz, otthonra meg keressünk inkább valami mai darabot. Mondjuk a férfiosztályon! 

Forrás:
Facebook/Gilmore Girls
ferfiruhathechronicles-3

5 ruhadarab, amit érdemes a férfiruhaosztályon megvennetek

Vannak férfiaknak szánt ruhák a férfiruhaosztályon. És vannak nőknek szánt, de a férfiruhák által ihletett darabok a női ruhák között. Egy korábbi cikkben főszerkesztőnk, Eszter arról mesélt, miért érdemes egy-egy üzletben szétnéznetek a férfiruhák között is. Kíváncsiak vagytok? Ide kattintsatok!

6. Fejkendő? Oldjátok meg másként a bad hair dayt!  

Bizonyára vannak olyan pillanatok, amikor szükségünk lehet egy fejkendőre. Takarításkor, nyáron a tengerparton, vagy amikor épp senki nem lát. És itt maradjunk is a senki nem lát verziónál – akkor lehet Lorelai a példaképetek. Minden más esetben, ha a bad hair dayjel küzdötök, felejtsétek el a kendőt! Helyette válasszatok az idei kedvencek közül: mondjuk egy nagy karimájú kalap vagy egy vagány feliratos sapi közül. Menő? Menő! 

Forrás:
Facebook/Gilmore Girls
kalap

Kalap, kabát: így éljetek túl egy téli napot, amikor beüt a bad hair day!

A fejfedők terén idén leginkább a két véglet közül válogathatunk: a romantikus, nőies nagy karimájú kalapok és az egyszerű, sportos fazonú kötött sapkák közül. Nem elég azonban a stílusok közül válogatni, érdemes az arcformánkhoz illő darabba beleszeretni. Hogyan tehetitek ezt meg? Nyaka Dóri elárulta

+1. Ez már valami új: ruha + farmerkabi? Yes, please!

Ha valami százszázalékosan trendi, az a csajos ruha + farmerkabát kombó. Ezt a párosítást bárhol és bármikor ellőhetitek, őszies változatban akár bőrdzsekire is cserélhetitek. Az összhatás vagány és csajos, pont úgy, mint a 8. évad trailerében Lorelaion. Ha ilyen szettek lesznek, akkor a Gilmore lányoktól ismét nemcsak a villámgyors riposztokat, a kávéivást, a lehetetlen ételek és furcsa filmek iránti rajongást kaphatjuk meg, hanem egy kicsit a ruhásszekrényünk is átalakulhat. 

Forrás:
Facebook/Gilmore Girls
farmer kabát

Idén (is) kötelező: farmerkabát, ahogy a legvagányabb modellcsajok hordják

„Muszáj megírnom nektek, hogy jövőre, vagy ha még az idő engedi, idén nem lőhettek mellé egy farmerdzsekivel. Ne kattintsatok el, nem hagyományos farmerkabátra gondolok, hanem valami olyasmire, amit még anyukánk hordott a '80-as években! Hatalmas feliratok, felvarrók, a hagyományos szín és oversize méret” – áradozik Emcsi, akinek a teljes cikkét ITT találjátok.

Ajánlott cikkek