Egyéb kategória

5 furcsa karácsonyi szokás, amit Erzsébet királynő családja mindig betart

Vajon hogyan ünnepli a királyi család a karácsonyt? A palotába sajnos nem tudunk belesni, de azért az biztos, hogy a következő néhány dolgot a királyi család tagjai megcsinálják majd!

vous - 2016.11.24.
5 furcsa karácsonyi szokás, amit Erzsébet királynő családja mindig betart

Azt tudjuk, hogy a brit királyi családnak rengeteg fontos hagyománya van, amiket be is tartanak. És így van ez az év legjobban várt ünnepének idején, karácsonykor is. Mutatjuk, mik azok a karácsonyi hagyományok, amiken mi a legjobban meglepődtünk!

1. Karácsonyi focizás

Az utóbbi években vált hagyománnyá, hogy Vilmos herceg és Harry herceg beáll egy karácsonyi focira a Sandringham Estate dolgozóival. Ilyenkor a hercegek általában olyan zoknit viselnek, amik a kedvenc focicsapatukat ábrázolja. A meccset a családtagok gyakran megnézik, 2014-ben például Katalin hercegné is a pálya szélén szurkolt a fiúknak.

2. Két istentisztelet három órán belül

A család karácsony napján reggel 9:00-kor ellátogat a Szent Mária Magdolna-templom miséjére, ahol egy privát misét tartanak a királyi családnak. 11:00-kor pedig következik a második mise, ahol az átlagemberekkel együtt ülnek be a templomba – írja a Pop Sugar.

Forrás:
AFP/Europress Fotóügynökség

3. Francia menü az étlapon

Legyen szó családi összejövetelekről vagy állami találkozókról, a királynő mindig franciául írja az étlapra a menüt, és ez alól a karácsony sem kivétel. 

4. Filmezés a bálteremben

Miután a királyi család megvacsorázott, következhet a közös filmezés a bálteremben. A terem egyik falán ugyanis van egy hatalmas vászon, amire filmeket lehet vetíteni.

5. Ünneplés februárig 

A palota vendégei karácsonykor sokszor ellátogatnak másokhoz is. Camilla például a gyermekeivel és unokáival tölt egy kis időt, Katalin hercegné és Vilmos herceg pedig elutaznak a Middleton családhoz. Erzsébet királynő azonban a palotában marad február második hetéig, és a karácsonyi dekor is egészen addig fennmarad. 

Ajánlott cikkek