Egyéb kategória

Napirend a tudomány szerint: ez a legjobb időpont a hajvágáshoz

Mit szólnátok, ha azt mondanánk, a takarításnak, a kajavásárlásnak, sőt, még a hajvágásnak is megvan az a bizonyos időpontja, amikor a legjobb hatást váltja ki belőletek? Most eláruljuk, a Hubspot szerint mit mikorra érdemes időzítenetek, ha szeretnétek a maximumot kihozni a napotokból!

vous - 2016.11.23.
Napirend a tudomány szerint: ez a legjobb időpont a hajvágáshoz

Ekkor menjetek fodrászhoz: 8:00–9:00 között

A stressz-szintetek reggel a legalacsonyabb; a nap további részében ez általában jócskán megemelkedik. Szakértők szerint épp ezért érdemes 8–9 között ellátogatni a fodrászhoz, mivel egy új frizura nemcsak magabiztossá tesz, de feldobja a kedveteket is. És mivel még nem vagytok stresszesek, sokkal jobb hatást vált ki belőletek, mint ha később, meló után ülnétek be a fodrász székébe.

Ekkor igyatok kávét: 9:30

Ha 7-kor keltek, szakértők szerint érdemes várni a kávéval egészen fél 10-ig. Nagyjából ilyenkor van csúcspontján a szervezetünkben a kortizol, így ha ekkor isszátok meg a koffeinadagot, később már nem is lesz szükségetek több energiaturbóra.

Forrás:
pexels

Ekkor ebédeljetek: 12:00

A reggeli után körülbelül 4 és fél órának kell eltelnie az ebédig, ha pedig ekkor sort kerítetek rá, elkerülhetitek az éhségérzetet. Ha pontban délben nem sikerül kimenni a konyhába, legkésőbb fél 1-ig érdemes beidőzítenetek!

Ekkor hozzatok meg fontos döntéseket: 13:30

Egy felmérés azt javasolja, hogy hagyjátok a fontos döntéseket ebéd utánra, evés után ugyanis sokkal frissebbnek és energikusabbnak érzitek magatokat, ami segít megoldani a nehéz helyzeteket.

Ekkor takarítsatok: 16:00

A kezeitek és a tekintetetek késő délután van a legnagyobb összhangban, Michael Smolensky szerint pedig ilyenkor nagyobb eséllyel varázsoltok rendet úgy, hogy nem fáradtok ki teljesen a végére.

filleres-praktikak-a-furdoszoba-tisztantartasahoz

Netes legenda vagy valóság? Kipróbáltam a filléres házi praktikákat a fürdőszoba kitakarításához

Számomra nem is volt kérdés, hogy ha a Délelőttök a kádban a nap témája, én mit vizionálok magam elé. Fürdőbombával és gyertyával megspékelt óriáshabos fürdőt? Nem, ez egy másik kollegina vágyálma talán, én csak takarítani szeretnék, olcsón, házi szerekkel. Lehetséges ez? Kipróbáltam!

A cikk folytatásáért kattintsatok IDE!

Ekkor ötleteljetek: 17:00–18:00

Felmérések azt bizonyítják, hogy az agyunk sokkal kreatívabb ötletekkel tud előállni, ha fáradtabbak vagyunk. Úgyhogy amikor szükségetek van egy szuper elképzelésre, hagyjátok késő délutánra a gondolkodást.

Ekkor vásároljatok be: 19:00–20:00

A legjobb időpont az élelmiszerek megvásárlására az esti időszakban van. Ilyenkor a legtöbb boltban kevesen vannak, így nem kell sokáig sorban állnotok, ráadásul a nap végére szoktak több akciót is beiktatni, úgyhogy még akár a pénztárcátok is jól járhat.

Ekkor posztoljatok a Facebookon: 20:00

Ha az a célotok, hogy minél több emberhez eljusson az új fotótok, hagyjátok a posztolást az esti órákra. Ilyenkor sokkal többen vannak online, mint a nap korábbi részében, így valószínűleg többen is fogják látni a bejegyzéseteket.

Forrás:
pixabay.com

Ekkor zuhanyozzatok: 22:00

Imádjátok a forró zuhanyt? Akkor most klassz hírünk van, ez ugyanis esténként még jót is tehet nektek, hiszen a megnövekedett testhőmérséklettől álmosabbak lesztek, ami segít könnyen elaludni.

Ekkor feküdjetek le aludni: 22:00, 23:30, 1:00

Alvás közben 90 perces ciklusokban pihentek, így ez alapján érdemes kiszámolni, nektek mikor a legjobb elaludni ahhoz, hogy ne hullafáradtan ébredjetek fel. Ha például reggel 7-kor keltek, 22-kor, 23:30-kor vagy hajnali 1-kor érdemes lefeküdnötök.

mengyan-eszter-tanuljatok-meg-aludni-hogy-sikeresek-legyetek-de-ha-nem-legalabb-sikerul-kialudnotok-magatokat

Tanuljatok meg aludni, hogy sikeresek legyetek! De ha nem, legalább sikerül kialudnotok magatokat

Téli álmot aludni csak bizonyos állatok kiváltsága, pedig a hidegebb hónapokban biztosan ti is szívesebben fordulnátok a másik oldalatokra az ébresztő hangjára, hogy aludjatok még pár órát. Van, aki viszont sem télen, sem nyáron nem tud eleget aludni, ami már csak azért is baj, mert állítólag a siker és az alvás minősége összefüggnek egymással.

Főszerkesztőnk, Eszter cikkét ITT olvashatjátok tovább.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!