Egyéb kategória

Haldokló betegek humánus ellátása mellett áll ki Gianni

Életük utolsó szakaszában lévő betegek humánus ellátása mellett áll ki Gianni a Playboy Hero jótékonysági kampányban. A gasztrogurun kívül olyan nevek csatlakoztak idén a kezdeményezéshez, mint Geszti Péter, Nagy Ervin és Marsalkó Dávid.

vous - 2016.11.16.
Haldokló betegek humánus ellátása mellett áll ki Gianni

Idén is elindult a Playboy Hero, amelynek célja, hogy sikeres üzletemberek és hírességek párokat alkotva hívják fel a figyelmet fontos társadalmi ügyekre. Az idei hősökhöz csatlakozott Gianni is, aki Holló Gáborral együtt segíti a Magyar Hospice Alapítványt. (A vele készült interjúnkat ide kattintva olvashatjátok.)

„Nagyon stresszes világban élünk, és sokszor elfelejtünk foglalkozni olyan ügyekkel, problémákkal, amelyek magunkon kívül másokat is érintenek. Szeretek néha megállni a mindennapok pörgésében, és tenni valami mást, amivel segíthetek – kezdte Gianni, aki már fiatalon szembesült egy családtag elvesztésével. – Sajnos a nagymamám nagyon korán itthagyott minket, így pontosan tudom, hogy milyen nehéz ezzel megbirkóznia egy családnak. Örülök, hogy vannak olyan emberek, akik arra teszik fel az életüket, hogy mások méltósággal tölthessék el utolsó hónapjaikat.”

Geszti Péter Simon Kornél színésszel karöltve azon munkálkodik, hogy felhívják a figyelmet az ország leginkább hátrányos helyzetű kistérségében, Berettyóújfalu környékén élő gyerekekért dolgozó Igazgyöngy Alapítvány tevékenységére.

„Hiszek abban, hogy az ismertség erejét lehet és kell is társadalmi ügyek szolgálatába állítani. Segíteni tudjuk általa a valódi, civil hősöket, akik nem reflektorfényben dolgoznak, de a munka oroszlánrészét bizony ők végzik – mondta Geszti Péter. – Minden lehetséges módon segíteni kell az önszerveződő szférát. Az Igazgyöngy Alapítvány munkáját már régóta figyelemmel kísérem és nagyra tartom. Reményt és lehetőséget teremtenek tehetséges gyerekeknek egy olyan térségben, ahol szinte mindenki hátrányos helyzetűnek számít szociális értelemben.”

A kampányban részt vesz Nagy Ervin is, aki Nyáry Krisztiánnal működik együtt az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület érdekében, valamint Marsalkó Dávid is, aki Zwack Sándorral alkot párt, hogy bemutassák az Őrzők Alapítvány tevékenységének fontosságát.

A nagyszabású kampány lezárásaként 2016. december 3-án egy ünnepi gálaesten adományaikkal támogathatják majd a résztvevők az alapítványok munkáját. Addig is rajtatok a sor, hogy eldöntsék, melyik szervezet kapja a közönségdíjat. Ide kattintva tudtok szavazni!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.