Egyéb kategória

Dolgok, amiket SOHA ne tartsatok a pénztárcátokban!

Senki nem szeret arra gondolni, hogy mi történne, ha véletlenül elhagyná a pénztárcáját, vagy esetleg kirabolnák. Jó lenne egy olyan világban élni, ahol erre még csak gondolni sem kell, de addig is figyeljünk oda, mit tartunk a pénztárcánkban.

vous - 2016.11.11.
Dolgok, amiket SOHA ne tartsatok a pénztárcátokban!

A legrosszabb érzés, amikor keresnétek a pénztárcátokat, de nem találjátok sehol sem. Már az egész táskátokat kiborítottátok, de csak hűlt helye van. Pedig az egész életetek benne van!

vous-lanyok-penztarca1

A VOUS-lányok a pénztárcáik mélyére néztek

A pénztárcánk majdnem olyan rejtélyes hely, mint a mosógépünk. Ide is bepakolunk pénzt, kacatokat, eldugunk számunkra fontos cetliket, emlékeket, amikről később megfeledkezünk. Nóri megkérte a VOUS-lányokat, pakolják ki a pénztárcáikat, és nézzük meg, kinek milyen kincseket rejt a szütyője.

A teljes cikket itt találjátok!

A Little Things oldalán találtam nektek egy listát arról, hogy mi az amit, soha, ismétlem SOHA nem szabad a pénztárcátokban tartanotok. Persze, sokkal jobb érzés, ha minden egy helyen van: pénz, bankkártya, jogosítvány, kártyák és még sorolhatnám. De valószínűleg nem vagyok egyedül azzal az érzéssel, hogy ha mindezt elveszíteném, teljesen összeomlanék. Mire minden egyes dolgot pótolnék, valószínűleg egy örökkévalóság is eltelne. És becsületes tolvajról vagy megtalálóról csak ritkán hallani, aki visszajuttatná az iratokat.

Forrás:
istock

Nézzük a listát, hogy mit kell azonnal száműznötök a pénztárcátokból!

  • tb-kártya, avagy kerüljétek, hogy az összes személyazonosító iratotok egy helyen legyen
  • minden hitelkártya
  • pótkulcs
  • ritka fotók a családtagokról
  • a jelszavaitok listája
  • túl sok készpénz (nem, nem arra gondolok, hogy azonnal költsétek el!)
  • az autogram-gyűjteményetek
  • blokkok
  • szerencseérme
  • bérlet

Ha ezek ott rejtőznek a pénztárcátok mélyén, akkor keressetek nekik másik helyet, csak az legyen benne, amit feltétlenül ott kell tartani! Természetesen ha megtörténik a baj, akkor sem kell pánikba esni, inkább cselekedjetek.

Nektek mi van még a tárcátokban?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Otthon

A népszerű és designos franciaágyak
Otthon
A népszerű és designos franciaágyak
vous - 2023.11.23.
Az alvás fontos szerepet játszik mindennapi életünkben, és egy megbízható franciaágy kiválasztása kulcsfontosságú a pihentető alváshoz. Az ilyen ágyak között két gyakran választott lehetőség van a rugós és a matracos változatok. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, és a választás függ az egyéni szempontoktól és az alvási szokásoktól.