Egyéb kategória

Hamarosan már júliusban elkezdődhet a karácsonyi szezon

Karácsonyi zenék, fények és csillogó díszek mindenhol – évről évre egy kicsit hamarabb kezdődik meg az ünnepi szezon, amikor a plázákat ellepi a dekoráció, és a mikulásos-rénszarvasos-hóemberes ajándékok. Ezzel kapcsolatban a statisztikák viszont érdekes dolgot mutatnak!

vous - 2016.11.11.
Hamarosan már júliusban elkezdődhet a karácsonyi szezon

Ha november, akkor karácsonyi dekoráció! Már megszokhattuk, hogy halottak napja után nem sokkal a plázákban már megjelennek az ünnepi díszek, sőt, egyes helyeken már októberben láthatunk fenyőfát vagy mikulásos ajándékokat. Noha ez sok más országban is így van, Nagy-Britanniában a helyzet ennél is különösebb: idén egy londoni áruház már augusztusban (!) elkezdte árusítani a karácsonyi holmikat.

Objektum doboz

Az Oxford Streetet 1956 óta minden évben csodálatos fényekkel díszítik fel, és idén már be is üzemelték őket, úgyhogy ha esetleg arra kirándultok a közeljövőben, karácsony kellős közepén találhatjátok magatokat. A Quartz előkereste a korábbi évek statisztikáit, összevetette őket egymással, és az adatok szerint ha marad ez az arány, nemsokára már októberben bekapcsolhatják itt az ünnepi világítást. Néhány éve ugyanis még sokkal később, december 1. előtt került erre sor. Ráadásul kicsit tovább is mentek a számokkal, és megállapították, ha továbbra is egyre korábban és korábban kerül fel a díszítés, néhány évtized múlva már júliusban elkezdődhet a karácsonyi szezon.

Objektum doboz

Az azért elég furcsa lenne, nem?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.