Egyéb kategória

Undi: ezért ne mossátok el soha az irodai kávésbögréteket!

A tudomány mindig meglepetést okoz számunkra. Sok tényt hallottunk már a kávéról, most az irodai kávésbögrék vannak terítéken. És az, hogy a kutatók azt tanácsolják: jobban járunk azzal, ha nem mossuk el őket. HOGY MICSODA?!

vous - 2016.11.10.
Undi: ezért ne mossátok el soha az irodai kávésbögréteket!

Végre vége egy fárasztó munkanapnak. Már túl vagytok jó sok energiát adó fekete nedűn, szóval az első dolgotok, hogy kikapcsoljátok a számítógépet az irodában, rendet raktok az asztalotokon, majd elmossátok a kávésbögréteket. Vagyis…

A The Wall Street Journal tanulmánya szerint rosszul tesszük mindezt. Vagyis odáig rendben van, hogy rendet teszünk az asztalunkon, csak a kávésbögréhez nem szabad nyúlnunk.

MI VAN?! 

Forrás:
pexels.com

A kutatás azt állítja, mindaddig, amíg nem isztok egy bögréből a kollégáitokkal, sokkal jobban jártok, ha soha nem mossátok el. De hogy miért? Egyszerű a magyarázat: menjetek be a közös konyhába a munkahelyeteken és nézzétek meg a mosogatószivacsot. Ha szabad szemmel nem is látszódik, valószínűleg több baktérium és kórokozó van azon, mint a ti használt bögréiteken. Valószínűleg azzal jártok a legjobban, ha inkább csak csapvízzel öblítitek el.

Végre bizonyítást nyert: a lustaság fél egészség!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.