Egyéb kategória

Kutatók kiderítették, mi rejtőzik a „halál jakuzzijának” nevezett helyen

A világ egyik legfurcsább helyeként tartják számon azt a víz alatti medencét, amit két évvel ezelőtt fedeztek fel szakértők a Mexikói-öböl alatt. Az életkörülmények olyannyira különösek itt, hogy ami beúszik ide, élve sosem jön ki többé!

vous - 2016.11.09.
Kutatók kiderítették, mi rejtőzik a „halál jakuzzijának” nevezett helyen

Felfedezők most visszatértek a „halál jakuzzijához”, hogy végre elkészíthessenek egy nagy felbontású térképet erről a különös helyről, amiről úgy tartják, fontos lehet az idegen életformák felfedezésében is. A medencében nagyjából 19 °C-os hőmérséklet uralkodik, és olyan magas a sótartalma, hogy ha egy állat beesik ide, nem él túl sokáig. Ezt bizonyította, hogy több rákmaradványt is találtak a medence szélén.

Objektum doboz

Az egyik professzor elárulta, ez az egyik legcsodálatosabb dolog, amit a tengerben látni lehet. A medence ugyanis a víz alatt van, mégis elszigetelődve tőle, tehát az egész olyan látványt teremt, mintha egy másik folyó, tó vagy vízesés lenne a tenger mélyén. Egy szerkezet segítségével sikerült közelebb merészkedniük most a helyhez, és olyan életformákra bukkantak, amiknek sikerült túlélniük a nehéz körülményt. Ezek leginkább mikrobiológiai lények, de a felfedezés sokat segíthet az űrkutatásban is, hiszen szakértők szerint hasonló létformákkal találkozhatunk majd más bolygókon is.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!