Egyéb kategória

Ti be mernétek vállalni? Extravagáns, meghökkentő, váratlan fejfedők

Azt mondják, az ördög a részletekben rejlik: nem véletlenül fektetünk nagy hangsúlyt a kiegészítőkre, ha az öltözködésről van szó. A kalapok nyújtotta lehetőséggel mégis kevesen élnek. Pedig higgyétek el, az idén divatos, puha karimájú filckalapokon túl történnek a legizgalmasabb dolgok! Mutatjuk, mik…

vous - 2016.11.06.
Ti be mernétek vállalni? Extravagáns, meghökkentő, váratlan fejfedők

A fejfedők külön funkcióval bírnak: nyáron a napszúrástól védik meg az embert, télen pedig attól, hogy megfázzon. Bár a legtöbb fiatal a sapkák mellett teszi le a voksát, az utcai divat bátrabbá válásával egyszer talán a kalapviselés is virágkorát éli majd. Manapság, amikor az egyéniség kultuszát éljük, mindennél aktuálisabbá válik az önkifejezés – ennek pedig remek eszköze lehet egy jól megválasztott kalap.

Na jó, legyünk őszinték: a kalapokkal az a baj, hogy nem a legpraktikusabbak – de most pár percre engedjétek el a fantáziátokat és képzeljétek el, milyen lenne olyan világban élni, ahol a következő darabok jönnének szembe az utcán.

Philip Treacy

Kezdjük az alapokkal, azaz a kalaptervezés élő legendájával. A divatszakma egybehangzóan állítja: Philip Treacy alapjaiban írta át, hogy mit is gondol a 21. század embere a fejfedőkről. A Londonban élő, ír származású mester munkáiért az európai arisztokrácia és a hollywoodi sztárvilág egyaránt rajong. Az ascoti derbin, a kifutókon és a filmekben egyaránt láthatjuk a kalapjait.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Kerényi Virág

Kerényi Virág a KREA Kortárs Művészeti Iskolában és a dániai TEKO Design and Technology Egyetemen tanult. 2010-ben a TV2-n futó Divatkreátor című műsorban tűnt fel, ahol a megasztárok fellépőruháit álmodta meg. Fejfedői extravagánsak, váratlanok – nem csoda, hogy a tévéképernyőn és a magazinok oldalán is viszontláthatjuk alkotásait.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Erdei Ildikó Virág

2007-ben végzett a Kensington and Chelsea College-ban, a londoni Siggi Hatsnél, és a brit királyi kalapkészítőként ismert Philip Sommerville mellett is dolgozott. Mégis hazatért, hogy budapesti szalonjával köreinkben népszerűsítse a kalapviselést. Üzletében klasszikus és formabontó darabok egyaránt megtalálhatók. Nem csoda, hogy a bloggerek, a színházak és persze a vásárlók körében is népszerű.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Vecsei Zsófi

Vecsei Zsófi neve mellett nem mehetünk el szó nélkül. A fiatal lány ugyanis a már említett élő legenda, Philip Treacy műhelyében dolgozik. Zsófi a Gombold újra! versenyen állt először a nagyközönség elé munkáival, tehetségére pedig mindenki felfigyelt.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!