Egyéb kategória

Őszi teamustra: ezeket a fajtákat mindenképp kóstoljátok meg!

Ősszel gyakran megfeledkezünk a teáról, talán azért, mert nem ez az évszak fő jellegzetessége, elvégre egész évben számíthatunk rá. De ennek ellenére is vannak kifejezetten olyan verziók, melyeket a hűvös estékre ajánlunk a pokróc, a kanapé, na meg egy jó könyv mellé.

vous - 2016.11.06.
Őszi teamustra: ezeket a fajtákat mindenképp kóstoljátok meg!

Nagyon sokan nagyon sok mindenért imádják az ősz beköszöntét. Ezt egy korábbi cikkben már összegyűjtöttük, ám a felsorolásból akkor kimaradt a tea. Pedig ez az évszak nem csak a pumpkin spice lattéé meg a forralt boré! Nézzük, milyen teafinomságok vannak, melyekbe ilyenkor a legjobb belekortyolni!

Pumpkin Spice Latte

Tudtátok, hogy a pumpkin spice latte már nem csak egy ital?

  • Van már pumpkin spice ihlette haj.
  • Van már pumpkin spice ihlette étel.
  • Van már pumpkin spice ihlette manikűr.

1. Fahéjas alma

Én úgy gondolom, az alma és fahéj kombinációjából rossz nem igazán sülhet ki. Ráadásul az almában található rostok csökkentik a rák kialakulásának esélyét. A fahéj segít egyensúlyban tartani a vércukorszintet, sőt a koleszterinszintet is karbantartja.

2. Rooibos

A rooibos teát a kedvező élettani hatásai és finom fűszeres íze miatt is érdemes kipróbálnotok. Kiválóan oltja a szomjúságot, emellett a benne található ásványi anyagok szuperek a bőrötöknek. Ez a tea konkrétan megakadályozza a korai öregedést és enyhíti a magas vérnyomást, a stresszes életmódot.

Objektum doboz

3. Szegfűbors

A szegfűbors szintén tele van rosttal, kiváló a fogaknak, remek gyulladáscsökkentő, és fantasztikus az egészségre gyakorolt hatása. Az íze a borséra emlékeztet, illatában mintegy a szegfűszegé, a szerecsendióé és a fahéjé keveredik.

Ha esetleg pont betegek vagyok, olvassátok el ezt a gyógynövényteás cikkemet, melyet a társoldalunkra, a MÉG IDÉN!-re írtam.

Ajánlott cikkek