Egyéb kategória

Egy legendás kosztüm: a történet Jackie Kennedy vérfoltos ruhája mögött

Kevés annyira ikonikus kosztüm létezik, mint amit Jackie Kennedy viselt, amikor férjét, John F. Kennedyt megölték. Azt leszámítva, hogy a volt elnök felesége igazi divatdiktátornak számított, még így is a rózsaszín Chanel kiemelkedik a többi darab közül, hiszen története van, amit most meg is osztok veletek.

vous - 2016.11.03.
Egy legendás kosztüm: a történet Jackie Kennedy vérfoltos ruhája mögött

1963. november 22-én, az elnök meggyilkolásának napján Jackie Kennedy egy rózsaszín Chanel ruhát viselt, egy hozzá illő kalappal. De sokan nem tudják, hogy ennek a ruhának igazi története van, ezért nem is csoda, hogy több filmben is feltűnt. A hamarosan mozikba kerülő Jackie film előzetesében is láthattátok.

Objektum doboz

A tragédia után egy napig nem viselt mást, csak azt a kosztümöt.

Azt akarom, hogy lássák, mit tettek Johnnal!

– mondta az esetet követően és hiába borította vér a rózsaszín anyagot, még egy fotón is ebben szerepelt Lyndon B. Johnson mellett.

Forrás:
AFP

Hogy miért pont ezt a darabot viselte a merénylet napján? Állítólag ez volt az elnök kedvence, az ő kérésére vette fel aznap. Azóta pedig már külön beszélnek róla a divat– és az amerikai történelemben is.

Jackie lánya 2003-ban eladományozta a Chanel ruhát és egy kiállításon egészen 2103-ig (!) megtekinthető a kosztüm, amit azóta sem mostak ki soha.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!