Trend

Végzetes bakik, amit sok lány elkövet hajmosás közben

Bizonyára ti is, mint minden lány, az őrült hajmosók táborába tartoztok. Lányok vagyunk, nekünk a hajmosás egy igazi rituálé, ami azzal az izgalmas feladattal kezdődik, hogy kiválasztjuk a megfelelő szépségápolási szereket. Már önmagában ez is óriási dolog, de a java csak ezután jön...

vous - 2022.01.14.
Végzetes bakik, amit sok lány elkövet hajmosás közben

Kétféle lány létezik:

  • aki fürdés közben mos hajat
  • aki behajol a kádba

Én a behajolós táborba tartozom, mivel festett a hajam, nem szeretem, ha a fürdővíz elszíneződik… (Zuhanyozni pedig nem szeretek, csak a kád, csak a forró fürdő.) Szóval a hajmosás nagyon fontos, azonban mégis a legtöbben hatalmas bakikat követünk el a procedúra közben. Lessétek el a hajmosás minden trükkjét, ne kövessétek el ezeket a hibákat, és a hajatok hálás lesz. 

haj

Megvan a legalkalmasabb időpont a hajmosásra

Randi, tali a csajokkal, fotózás a munkahelyen, vagy csupán elhatározzuk, hogy másnap szépek leszünk, azzal pedig kézenfogva jár a frissen mosott haj. Most pedig az is kiderül, mit ajánl a szakértő, melyik napszakban mossuk meg a hajunkat.

A cikk folytatása ITT jön!

Hibák, amiket sok lány elkövet hajmosás közben:

1. Nem nedvesítitek be eléggé a hajatokat

Ez nemcsak azért fontos, hogy tökéletesen megtisztuljon a hajatok, hanem hogy a sampon jobban ki tudja fejteni a hatását. 

2. Dörzsi

Soha ne dörzsöljétek a hajatokat. A fejbőrt masszírozzátok (az ujjaitokkal), a hajvégekbe pedig óvatosan nyomkodjátok a sampont.

3. Duplázás

Ne dőljetek be annak, hogy egy hajmosás közben kétszer kell samponozni. Igen, régen tényleg fontos volt, amikor a nők hetente vagy még ritkábban mostak hajat. Ha háromnaponta mossátok, csak pazarlás kétszer samponozni. 

Forrás:
iStock

4. Nem öblítitek le jól a hajat

Erre ne sajnáljátok az időt. Nagyon fontos, hogy alaposan megtisztítsátok az egész fejeteket. Még a fületek mögötti részt, illetve a tarkót is. Ti sem akarjátok, hogy viszkessen a fejbőrötök, ugye? Ja, és a legfontosabb, hideg vízzel öblítsétek le a hajatokat. 

5. Nem jó helyre kerül a balzsam

Az nem kérdés, hogy balzsamozni kell, de a hajtőre ne kerüljön belőle. Ha zsírosodásra hajlamos a hajatok, és a balzsamot a hajtőre is felkenitek… a másnapi zsíosbödön fej garantált. Kenjétek a balzsamot a hajatok közepétől egészen a hajvégekig. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.