Trend

Tegyétek le a szárazsampont, ha nem akartok bajt!

Habár itthon még nem olyan elterjedt termék, azért így is jó pár nő polcán megtalálható. Nemcsak könnyű használni, de megspórolunk vele egy hajmosást és sok-sok időt. Hogy mire gondolunk? Hát persze hogy a szárazsamponra! De úgy tűnik, a könnyen jött dolognak könnyen durva mellékhatásai is lehetnek. Csajok, figyeljetek, a hajatok egészségéről van szó! 

vous - 2015.07.28.
Tegyétek le a szárazsampont, ha nem akartok bajt!

Mindenki ismeri azt az érzést reggel, amikor nincs erőnk, sem kedvünk hajat mosni, frizurát készíteni, pedig ráférne, hiszen már kicsit zsírosak a tincsek. Ha pedig zsíros hajjal indulunk el valahova, akkor nagy valószínűséggel egész nap borzasztóan fogjuk érezni magunkat a bőrünkben. Ezen tud segíteni az egyre népszerűbb hajápolási termék, a szárazsampon. A flakonba zárt segítség egyszerűen használható, csupán annyit kell tenni, hogy a hajunkra fújva/szórva beledörzsöljük a tincsekbe, és tádáám, már kész is a frissnek tűnő hajkorona.

Igen ám, de mint mindennek, ennek is megvan a hátránya, és akkor még finoman fogalmaztunk. A Daily Mail oldalán bukkantunk egy cikkre, ami a szárazsamponnal járó veszélyekre hívja fel a figyelmet.

Nem is sejtenétek, hogy hiába lesz tőle szép a hajatok egy nap erejéig, hosszú távon csúnya foltokat hagyhat az életünkben és a fejünkön. Jól hallottátok!

A Daily Mail hajgyógyásza szerint viszketés, hámlás mellett pattanásokat, fekélyeket és még akár kopasz foltokat is okozhat a könnyen jött segítség. A brit napilapban több nő is beszámolt tapasztalatairól: egyikőjük vérző sebeket fedezett fel pár hónap elteltével a fejbőrén, míg egy másik nő kopasz foltokról mesélt.

A szárazsampon hihetetlenül népszerű, de nem arra tervezték, hogy napi szinten használják

– osztotta meg véleményét a csoda- és egyben kártevőről egy brit fodrász, Lee Stafford.

Természetesen nem kell rögtön kidobálnunk minden flakont a fürdőszobánkból. Mint mindennél, itt is fontos a mértékletesség. Heti egy használattól nem kell elbúcsúzni imádott hajkoronánktól, de fontos szem előtt tartani, hogy a szárazsampon nem helyettesíti a jó alapos hajmosást, csupán segít a folyamatot kitolni a nap későbbi részére. A benne lévő kukoricakeményítő, rizskeményítő és egyéb szerek miatt hosszú távon a hajon hagyva valóban a már említett tüneteket okozhatja. 

Olyan ez, mint a 2 kiló vakolat az arcunkon: rövid ideig elfedi a hibákat, azonban hosszú távon nem szellőzik a bőrünk, és csak pattanásosabbak leszünk. 

Ezt pedig nagyon nem akarjuk, ugye?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.