Trend

Tegyétek le a szárazsampont, ha nem akartok bajt!

Habár itthon még nem olyan elterjedt termék, azért így is jó pár nő polcán megtalálható. Nemcsak könnyű használni, de megspórolunk vele egy hajmosást és sok-sok időt. Hogy mire gondolunk? Hát persze hogy a szárazsamponra! De úgy tűnik, a könnyen jött dolognak könnyen durva mellékhatásai is lehetnek. Csajok, figyeljetek, a hajatok egészségéről van szó! 

vous - 2015.07.28.
Tegyétek le a szárazsampont, ha nem akartok bajt!

Mindenki ismeri azt az érzést reggel, amikor nincs erőnk, sem kedvünk hajat mosni, frizurát készíteni, pedig ráférne, hiszen már kicsit zsírosak a tincsek. Ha pedig zsíros hajjal indulunk el valahova, akkor nagy valószínűséggel egész nap borzasztóan fogjuk érezni magunkat a bőrünkben. Ezen tud segíteni az egyre népszerűbb hajápolási termék, a szárazsampon. A flakonba zárt segítség egyszerűen használható, csupán annyit kell tenni, hogy a hajunkra fújva/szórva beledörzsöljük a tincsekbe, és tádáám, már kész is a frissnek tűnő hajkorona.

Igen ám, de mint mindennek, ennek is megvan a hátránya, és akkor még finoman fogalmaztunk. A Daily Mail oldalán bukkantunk egy cikkre, ami a szárazsamponnal járó veszélyekre hívja fel a figyelmet.

Nem is sejtenétek, hogy hiába lesz tőle szép a hajatok egy nap erejéig, hosszú távon csúnya foltokat hagyhat az életünkben és a fejünkön. Jól hallottátok!

A Daily Mail hajgyógyásza szerint viszketés, hámlás mellett pattanásokat, fekélyeket és még akár kopasz foltokat is okozhat a könnyen jött segítség. A brit napilapban több nő is beszámolt tapasztalatairól: egyikőjük vérző sebeket fedezett fel pár hónap elteltével a fejbőrén, míg egy másik nő kopasz foltokról mesélt.

A szárazsampon hihetetlenül népszerű, de nem arra tervezték, hogy napi szinten használják

– osztotta meg véleményét a csoda- és egyben kártevőről egy brit fodrász, Lee Stafford.

Természetesen nem kell rögtön kidobálnunk minden flakont a fürdőszobánkból. Mint mindennél, itt is fontos a mértékletesség. Heti egy használattól nem kell elbúcsúzni imádott hajkoronánktól, de fontos szem előtt tartani, hogy a szárazsampon nem helyettesíti a jó alapos hajmosást, csupán segít a folyamatot kitolni a nap későbbi részére. A benne lévő kukoricakeményítő, rizskeményítő és egyéb szerek miatt hosszú távon a hajon hagyva valóban a már említett tüneteket okozhatja. 

Olyan ez, mint a 2 kiló vakolat az arcunkon: rövid ideig elfedi a hibákat, azonban hosszú távon nem szellőzik a bőrünk, és csak pattanásosabbak leszünk. 

Ezt pedig nagyon nem akarjuk, ugye?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!