Egyéb kategória

Ettől a gyerekkori félelemtől tartanak még mindig a felnőttek

Ti mitől féltetek gyerekként a legjobban? Az igazság az, hogy nem sok olyan embert ismerek, aki kiskorában ne félt volna a sötétben, és ez lényegében érthető is. Hiszen az ismeretlen elég ijesztő tud lenni; de azt gondoltátok volna, hogy sok felnőttnek még mindig összerándul a gyomra, ha egyedül van egy sötét szobában?

vous - 2016.10.30.
Ettől a gyerekkori félelemtől tartanak még mindig a felnőttek

Egy brit felmérés nemrég arra kereste a kérdést, vajon felnőtt korban még mindig előjön-e a sötéttől való félelem. A válasz most itt van, és az arányok egész magasak: a megkérdezettek 40%-a árulta el, hogy még mindig megijed lámpafény nélkül.

Objektum doboz

Az viszont kifejezetten ritka, hogy valaki konkrétan a sötéttől féljen. A legtöbben inkább attól tartanak, mi bujkál az árnyas helyeken, ami teljesen természetes dolog, hiszen ilyenkor védtelennek érezzük magunkat. Szerencsére az emberek többsége nyugodtan alszik otthon, hiszen nem titok, hogy a horrorfilmek szörnyeit általában ügyes maszkmesterek keltik életre. A megkérdezettek között azonban akadtak olyanok is, akik elárulták; éjszaka még a mosdóba sem hajlandóak kimenni a sötét miatt.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.