Intim

Három dolog, amit ne tegyetek menstruáció alatt

A menstruáció nem minden nő számára ugyanolyan. Vannak, akiknek nagyon megterhelő ez az időszak, van, aki könnyebben vészeli át azt a pár napot. De nem árt tudni, mi az, amit semiképpen ne csináljatok a menstruáció alatt. 

vous - 2022.01.13.
Három dolog, amit ne tegyetek menstruáció alatt

Szerencsés vagyok, sosem volt különösebb gondom a menstruáció alatt. Nem voltak fájásaim, nem görcsöltem, csupán enyhe derékfájás, irgalmatlan éhség és a duzzadt cicik jelezték, hogy valami jönni fog. Csodálkozva néztem gimiben az osztálytársnőimet, akik a menstruáció idején még tesiből is felmentést kértek. MI VAN? Persze, nem akarok ítélkezni, biztosan közületek is sokan vannak, akik megszenvedik a menstruációs ciklust. 

Vannak azonban olyan dolgok, amiket tényleg nem érdemes menstruáció alatt csinálni. Mutatom!

1. Soha ne hagyjátok a tampont bent több óráig 

Biztosan ti is hallottatok már a toxikus sokk szindrómáról. A toxikus sokk szindrómát a Staphylococcus baktériumok egyes fajainak toxinja okozza. Leginkább a tampont használó nőknél fordul elő, ha nem cserélik elég gyakran a tampont. Soha ne hagyjátok a tampont magatokban 3 óránál tovább! Még akkor se, ha enyhe a vérzésetek.

hajléktalan

„Nemcsak szörnyű, de undorító is” – ilyen hajléktalanként menstruálni

Bizonyára ti is gondolkoztatok már azon, hogy az utcán élő emberek hogyan oldják meg a mindennapi higiéniát. Nos, sajnos nehézkesen. Ez pedig egy hajléktalan nőre hatványozottan igaz. Milliónyi hajléktalan él világszerte, akik mindennap higiéniai porblémákkal küzdenek. Nem tudnak kényelmesen tisztálkodni, a nedves törlőkendő nem megoldás, és számukra az sem mindig elérhető.

Korábbi cikkünket ITT olvashatjátok!

2. Ne kerüljétek a mozgást!

Sok nő kerüli a mozgást a menstruáció alatt, mert úgy gondolja, hogy a vér szivárog, esetleg a kellemetlen szagok miatt van zavarban. Azonban ha megfelelően tisztálkodtok és cserélitek a higiénés eszközöket, akkor ilyen nem fordulhat elő. Mozogjatok bátran a menstruáció alatt, de kerüljétek a megerőltető edzéseket. 

3. Ne féljetek szexelni!

Természetesen ezt minden nő maga dönti el, hogy a menstrucáió alatt mennyire engedi közel a partnerét. Legyetek őszinték a partneretekkel és beszéljétek át, hogy a menstruáció alatti szex mennyire oké nektek. A pasik többségét ez nem szokta különösebben zavarni, de a tisztálkodásra ebben az esetben különösen figyeljetek. De nyugi, semmilyen egészségügyi kockázata nincs a mensi-szexnek.

szex

Szabad-e menstruáció alatt szexelni? Kiderítettük!

Minden nő másként vélekedik arról, szabad-e szexelni a menstruáció alatt. Vannak, akik viszolyognak tőle, mert egészségtelennek gondolják, és vannak, akik teljesen természetes dologként tekintenek rá. Nos, a nagy kérdés megvitatásában egy nőgyógyász volt segítségemre, aki az igazság kiderítése mellett bizonyos tévhiteket is megcáfolt. 

Cikkünk folytatása ITT jön!

Ajánlott cikkek