Egyéb kategória

Így beszéljetek a fodrászotokkal, hogy ne legyen sírás a hajvágás vége

Bár a nőknek kész felfrissülést jelent, ha megszépülnek a fodrásznál, azért jó párszor előfordul az is, hogy a sírógörcs kerülget minket, amikor felállunk a székből. Olyankor pedig alig várjuk, hogy hazamenjünk, és valahogy helyrehozzuk azt a katasztrófát, amit a fodrász művelt a hajunkkal. De vajon hol csúszott el a dolog? Ilyen esetben a leggyakoribb probléma a rossz kommunikáció.

vous - 2016.10.27.
Így beszéljetek a fodrászotokkal, hogy ne legyen sírás a hajvágás vége

Ugye nektek is megvan az érzés, mikor a fodrász székében ülve rátok tör a pánik?

  • Tényleg le akarom vágatni a hajam?
  • Biztos, hogy jól fog állni ez a szín?
  • Most már késő lefújni az egészet, ugye?  

Nagyjából ezek azok a kérdések, amik a legtöbb nő fejében átfutnak. De nem feltétlenül kell ennek így lennie!

A kulcs az álomfrizurához a megfelelő információcsere.  

Ha követitek ezeket a tippeket, akkor búcsút mondhattok a fodrászparának, és nem kell attól félnetek, hogy a végén megbánjátok az egészet.

barna haj

8 érzelmi állapot, amin minden lány keresztülmegy, ha rövidebbre vágatja a haját

Vitathatatlan tény: a hajvágás minden nő életében egy meghatározó dolog. Igen, tudjuk, hogy hamar visszanő és a legtöbben észre sem veszik, hogy vágattunk a hajunkból, mégis nagy dilemmát okoz akár pár centi is. 

Most megmutatjuk, milyen az az érzelmi hullámvasút, amin minden lány keresztülmegy hajvágás előtt.

1. Fogalmazzatok pontosan, és mondjátok el részletesen, milyen frizurát szeretnétek

A tökéletes frizurát és a horror-hajvágást csak pár jelző választja el egymástól. Ezért aprólékosan mondjátok el a fodrásznak, milyen hajat szeretnétek.

Használjatok sok-sok jelzőt, hogy ő is el tudja képzelni, milyen hajkoronára is vágytok pontosan. Ne csak annyit mondjatok, hogy vállig érő hajat szeretnétek, hanem szépen fejtsétek ki, hogy a vállig érő haj nagyjából hány centi mínuszt takar, akartok-e bele például fokozatokat, ritkítást, elől legyen-e pár rövidebb tincs és hasonlók.

2. Írjatok egy felsorolást arról, mit nem szeretnétek

Készítsetek listát arról, hogy mi volt a problémátok a legutóbbi vagy az azt megelőző hajvágásaitok során, valamint arról is, hogy mi az, ami általánosságában zavar a hajatokban – például hogy fénytelen, töredezik vagy vékony szálú. Így a fodrász jó eséllyel az összes problémátokat meg tudja oldani egyetlen hajvágással.

hajmodell

Amit senkinek nem kívánok: beülni a fodrászhoz hosszú barnán és kijönni rövid szőkén

Biztos mindannyian ismeritek a mesekönyvekbe illő sztorit: megy a lány az utcán, leszólítja egy ügynök és hipp-hopp modell lesz belőle. Az ehhez hasonló történeteket mindig szkeptikusan kezeltem, míg egy nap meg nem történt velem is. Hogyan lesz a világéletében furcsának elkönyvelt bölcsészlányból New York-i kifutón vonuló hajmodell?

Sophie elmeséli nektek!

3. Vigyetek magatokkal fotókat!

Nézegetitek a női magazinokat és közben belétek nyillal az érzés: én is olyan hajat szeretnék, mint ennek a celebnek/modellnek.

Ismerős a helyzet?

Ha nektek is megtetszik egy fizura, akkor vigyetek róla fotót. Az sem baj, ha nincs konkrét „álomhaj”, akkor azokról vigyetek képet, amikben valami tetszik nektek. A fotó a legjobb kiindulópont. Így a fodrász pontosan látja majd, hogy mit szeretnétek, mi tetszik nektek egy adott frizurában. Ez alapján már könnyedén a ti arcformátokhoz tudja majd igazítani az adott frizkót.

Forrás:
iStock

4. Használjátok óvatosan a rövid és rövidebb kifejezéseket

Lehet, hogy a rövid számotokra teljesen mást jelent, mint a fodrászotoknak. Ezért ha azt mondjátok, rövidebbre szeretnétek vágatni a hajatokat, akkor konkrétan mondjátok el vagy mutassátok meg, hogy mire gondoltok. Nyugodtan magyarázzátok el neki részletekbe menően.

Vidal - Az önéletrajz

Vidal – Az önéletrajz
Forrás:
Alexandra

5. Mondjátok el, hogy mennyi időtök van a hajatokkal foglalkozni

Ha megosztjátok a fodrásszal, hogy milyen életmódot folytattok és hogy mennyi időtök van foglalkozni a hajatokkal, akkor azzal nagyban megkönnyítitek a saját helyzeteteket is. Ha például elmondjátok, hogy sokat sportoltok, és ezért állandóan összefogjátok a hajatokat, akkor a fodrász olyan frizurát készít nektek, ami ezt megkönnyíti. Vagy ha egyszerűen csak olyan frizurát szeretnétek, amit nagyjából 5 perc alatt be tudtok lőni, a fodrászotok abban is tud segíteni.

6. Ne féljetek attól, hogy bosszantani fogja a túl sok kérdés

A fodrásznak és nektek is az a legjobb, ha minden kérdést megbeszéltek és minél több információt elmondtok arról, hogy milyen frizurát szeretnétek. A fodrász nem fog ezen bosszankodni, elvégre neki is az a célja, hogy elégedettek legyetek és elkészíthesse nektek az álomfrizurát.

Úgyhogy csak bátran!

Ajánlott cikkek