Egyéb kategória

Furcsa dolgok, amiket még biztosan nem tudtatok a borról

Na, mi az egyik kedvenc alkoholos italunk? Hát persze hogy a bor! Kinek a rozé, kinek a vörös-, és van olyan, aki a fehérbort bírja. De biztos, hogy mindent tudtok róla?

vous - 2016.10.23.
Furcsa dolgok, amiket még biztosan nem tudtatok a borról

Egy jó bornak sosem lehet ellenállni. Gondoljatok bele, milyen jó is az, amikor este a munka után elnyúltok a kanapán egy pohárka finom vörössel és egy szuper könyvvel. Ha még kandalló is van, kész a hangulat. (Nem, ne gondoljatok arra, hogy most be fogunk rúgni!) A PureWow oldalán viszont érdekes dolgokra bukkantam az egyik kedvenc italunkról. Szóval, mindenki fogjon egy pohárkával belőle, és ideje egy kicsit jobban megismerni.

Nem mindegyik bor vegán

Vannak borok, amik átmennek bizonyos szűrési folyamatokon, ahol állati melléktermékeket és zselatint használnak.

Objektum doboz

Borízű Kit Kat

Bor és csoki egyszerre? MENNYORSZÁG! Bizony, Japánban van olyan Kit Kat, ami borízű. Azonnal szereznünk kell belőle!

Borszökőkút

Arról már mi is írtunk, hogy Olaszországban van egy szökőkút, ahonnan bor folyik, mégpedig 0–24-ben. Mi pedig alig várjuk, hogy kipróbáljuk!

Objektum doboz

Valakinek az egészségére inni

Ennek a története egészen az ókorig nyúlik vissza. A fogadósok ittak először, hogy bebizonyítsák vendégeiknek, a bor nem mérgezett.

Objektum doboz

A világ legrégebbi palackozott bora nagyon-nagyon régi

Nem, nem csak mi szeretjük annyira a bort. Már időszámításunk előtt is palackoztak belőle, és itták. A legrégebbi ilyen üveg pedig időszámításunk előtt 325-ből származik, és Spanyolországban meg is lehet nézni.

Mi, nők jobbak vagyunk!

Bizonyított tény, hogy a nőknek jobb a szaglásuk, és borkóstolásnál nagyon fontos szerepe van orrunknak, ezért csak annyit tudunk mondani: #GirlPower!

Objektum doboz

Nem minden bor nemesedik a korral

A borok 90%-át az elkészítés után egy éven belül el kell fogyasztani. Akkor most hogy is van az a mondás, hogy a pasik olyanok, mint a jó bor, és a korral nemesednek?

Oenophobia

Akár hiszitek, akár nem, van olyan ember, aki fél a bortól. Szerencsére nekünk nincsen ilyen félelmünk, el se tudjuk képzelni!

Most már nemcsak szeretjük a bort, de sokkal jobban ismerjük is! 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.