Egyéb kategória

Készüljetek a csillagzáporra: érkezik az Orionid meteorraj!

Ti is imádjátok a nyári estékben azt, hogy elég csak felpillantani az égboltra, és máris megláthattok egy hullócsillagot? Szerencsére ennek ősszel sem kell búcsút intenetek, az univerzum ugyanis a mostani hétre is tartogat számotokra meglepetést!

vous - 2016.10.17.
Készüljetek a csillagzáporra: érkezik az Orionid meteorraj!

Az augusztusi csillaghullást nehéz felülmúlni, de ez nem jelenti azt, hogy az év többi részében érkező meteorok ne lennének csodálatosak. A héten pedig különleges jelenségnek lehettek szemtanúi, érkezik ugyanis az Orionidák meteorraj, egy napokon át tartó csillagzáporral!

vilagur-bolygo-univerzum-csillag

Megmagyarázhatatlan dolog történik az űrben: senki sem tudja, mi az oka!

Mindennap egy kicsivel több dolgot tudunk meg az univerzum titkairól, de az biztos, hogy még rengeteg kérdésre nincs meg a válasz. Most pedig tovább bővült a rejtélyek listája, kutatók ugyanis valami megmagyarázhatatlant fedeztek fel az űrben.

Ha kíváncsiak vagytok, mi történik a világűrben, ide kattintva megtudhatjátok!

A hullócsillageső maximuma október 21-re esik, ami azt jelenti, hogy éjfél és napkelte között akár 15-20 darabot is elcsíphettek óránként. A szerencsések viszont már ma este is kiszúrhatnak néhányat, az Orionidák egyes meteorjai ugyanis megérkeztek, és október 2-től egészen november 7-ig érdemes miattuk kémlelni az eget. A legjobb, ha az Orion csillagkép irányába néztek majd (hajnalban ez déli irányban lesz található), a legtöbb ugyanis ezen a ponton szeli át az égboltot.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.