Egyéb kategória

Készüljetek a csillagzáporra: érkezik az Orionid meteorraj!

Ti is imádjátok a nyári estékben azt, hogy elég csak felpillantani az égboltra, és máris megláthattok egy hullócsillagot? Szerencsére ennek ősszel sem kell búcsút intenetek, az univerzum ugyanis a mostani hétre is tartogat számotokra meglepetést!

vous - 2016.10.17.
Készüljetek a csillagzáporra: érkezik az Orionid meteorraj!

Az augusztusi csillaghullást nehéz felülmúlni, de ez nem jelenti azt, hogy az év többi részében érkező meteorok ne lennének csodálatosak. A héten pedig különleges jelenségnek lehettek szemtanúi, érkezik ugyanis az Orionidák meteorraj, egy napokon át tartó csillagzáporral!

vilagur-bolygo-univerzum-csillag

Megmagyarázhatatlan dolog történik az űrben: senki sem tudja, mi az oka!

Mindennap egy kicsivel több dolgot tudunk meg az univerzum titkairól, de az biztos, hogy még rengeteg kérdésre nincs meg a válasz. Most pedig tovább bővült a rejtélyek listája, kutatók ugyanis valami megmagyarázhatatlant fedeztek fel az űrben.

Ha kíváncsiak vagytok, mi történik a világűrben, ide kattintva megtudhatjátok!

A hullócsillageső maximuma október 21-re esik, ami azt jelenti, hogy éjfél és napkelte között akár 15-20 darabot is elcsíphettek óránként. A szerencsések viszont már ma este is kiszúrhatnak néhányat, az Orionidák egyes meteorjai ugyanis megérkeztek, és október 2-től egészen november 7-ig érdemes miattuk kémlelni az eget. A legjobb, ha az Orion csillagkép irányába néztek majd (hajnalban ez déli irányban lesz található), a legtöbb ugyanis ezen a ponton szeli át az égboltot.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!